Ölümcül trafik kazalarının bir çoğu alkollü araç kullanan sürücüler sebebiyle kaynaklanıyor.

Kendi sağlığınız, sevdiklerinizin güvenliği ve toplumun genel güvenliği için lütfen alkollü araç kullanmayın! Alkol, sadece size değil, trafikteki diğer insanlara da potansiyel bir tehlike oluşturabilir.

Trafikte Alkol Ölüme En Açık Yol.

Alkolün etkisi altında araç kullanmak, reflekslerinizi ve karar alma yeteneğinizi olumsuz yönde etkiler. Bu durum, trafik kazalarına, yaralanmalara ve hatta ölümlere neden olabilir. Unutmayın, güvenliğiniz sadece sizin değil, etrafınızdaki herkesin sorumluluğudur.

Planlı bir şekilde alkollü araç kullanmaktan kaçının. Eğer içki içtiyseniz, alternatif ulaşım seçeneklerini değerlendirin, bir arkadaşınızdan yardım isteyin veya toplu taşıma kullanın.

Trafik kurallarına uymak, sadece sizin değil, herkesin hakkıdır. Unutmayın, alkolsüz bir sürüş, güvenli bir varış demektir.

Sevdiklerinizle sağlıklı ve güvenli bir yaşam dileğiyle. 

Vicdanım var vicdamın sızlamasın diyorsanız. Sevdiklerinizden ayrılmak istemiyorsanız. Lütfen Alkollü araç kullanmayın! Sonra pişman olursunuz ama....

Kaza tek taraflı maddi hasarlı olursa: Hem paranızdan hemde aracınızdan olursunuz... Ehliyetinizden de tabiii...

Çift taraflı ise karşıda yaralı ölümlü ise; Hayatınız kaymış demektir... Detayları, son pişmanlıkları hastanede yada hapsanede düşünürsünüz.

Alkollü araçla kazadan sonra ; Paranızdan olursunuz, Sağlığınızdan olursunuz, Ehliyetinizden olursunuz, Özgürlüğünüzden olursunuz, Vicdanınızdan olursunuz, Ettiğinizi bulursunuz...

Dini boyutuylada; Allahın huzuruna kim alkollü sarhoş varmak ister?....

Alkol kullanmayı kimseye önermiyoruz ama içene de saygımız var. Alkol kullananlarında içmeyenlere saygılı olması gerekir. Alkollü iken yaşayacağı kazanın bedelini masum insanlara ödetmeye kimsenin hakkı yok. En azından kendine saygısı olan bir insan böyle düşünmeli.

Alkollü iseniz?

  • Grubunuz için belirlenmiş bir sürücüyü belirleyin.
  • Arkadaşlarınızın içki içtikten sonra araba kullanmasına izin vermeyin. Anahtarlarını alın.
  • Eğer içki içiyorsanız, içki içmeyen bir arkadaşınızın sizi eve bırakmasını sağlayın veya bir taksi çağırın.
  • Yolda alkollü bir sürücüden şüpheleniyorsanız polisi arayın ve aracın yerini, gittiği yönü, aracın markasını, modelini, rengini ve plaka numarasını bildirin.