Nevşehir Belediyesi tarafından ilimize iki önemli hizmet kazandırıldı ama maalesef tam manasıyla amacına ulaşmamış olarak gözüküyor. Zira tır parkının bomboş kalması, hayvan kasabası yerine sokakların başıboş köpeklerle dolu olması bu işte bir tersli var dedirtti.

1-Tır parkı yapıldı ama tır parkı boş sokaklar ise tır dolu...

Nevşehir Bekdik Mahallesi Şehirlerarası Otobüs Terminali yanında hizmete bir süre önce giren Kamyon ve Tır Garajı (Tır Parkı) nın boş kalması kafaları karıştırdı.

Nevşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kamyon ve Tır Garajı ile Nevşehir’in uzun süredir ihtiyacı olan bir projeyi geçtiğimiz aylarda hayata geçirdi. Allah razı olsun. Proje ile şehir merkezinde düzensiz parklanmaya neden olan, gerek kötü görüntüsü gerekse sıkışıklığa meydan vermesi nedeni ile kent trafiğini olumsuz yönde etkileyen tır ve kamyonlar düzenli bir park alanına sahip olması planlandı. Ama gelin görün ki, evdeki hesap çarşıya uymadı ve tır parkı bomboş kalırken, şehir içi ve mahalle aralarında tırların yer almasına hiç bir anlam verilemedi.

FİB Haber Merkezi olarak gittik gördük. Tır parkı tamamlanmış, içi gerçekten bomboş ama etrafı tamamen tırlarla doluydu. Yine Tır parkı girişinde birde görevlisi bulunuyor. Ama müşterisi olmadığı için sinek avlayan bir esnaf gibi... Garibim boş boş bekliyor.

Yani Nevşehir'de Tır otoparkı hizmete açıldı. Ancak halen Tır parkı çevresindeki sokak ve caddeler Tırların işgali altında. Bu tırların mahalle aralarında sokak ve caddelerde park etmesinin yasaklanması için daha ne kadar beklenecek...?

Bizden söylemesi...

Yoksa yarın sadece amacına ulaşmayan ölü bir yatırımdan ibaret kalır... Şimdiden biz söyleyelimde...

2-Köpekler kasabalarında değil, sokaklarda geziyor...

Başıboş gezen sokak köpekleri Nevşehir'in yıllardır çözülemeyen problemleri arasında. Nevşehir Belediyesi onlar için Hayvan kasabası da yaptı ama maalesef sokaklar sahipsiz sokak köpekleri ile dolu...

Nevşehir’in Karayazı mevkiinde yaklaşık 42 bin metrekarelik bir alan üzerinde 60 günlük bir çalışma ile tamamlanan Hayvan Kasabası ve Kısırlaştırma Merkezi hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl hizmete girmişti... 

Sahipsiz, bakıma muhtaç hayvanların faydalanabilecekleri Nevşehir Belediyesi modern Hayvan Kasabası ve Kısırlaştırma Merkezi bu süreyi neredeyse boş geçirirken il merkezinde ki hemen hemen tüm mahallelerde sokaklar sahipsiz sokak köpekleri ile dolu olduğu görüldü.

FİB Haber Merkezi olarak en son bugün ziyaret ettiğimiz tırnak işareti içinde "Hayvan Kasabası" nda sadece 17 köpek vardı. Kalan kısmı tamamen boş maalesef ... Oysa çözümü çok basit; sokaklardaki sahipsiz köpeklerin toplanarak kasabalarına yerleştirilmesi lazım. Yine Avanos ve Ürgüp barınaklarınıda yerinde ziyaret ettik. Özellikle Ürgüp'teki barınakta 50'nin üzerinde köpek var ve şartları muhteşem. Görüntüsü hizmetiyle örtüşüyor. Ürgüp Belediyesini tebrik ediyoruz. 

Vatandaşlar şimdi soruyor; Bu işte bir terslik var ama nerede ve kimde ?

Umuyoruz ki yetkililerde biz nerde eksik yada yanlış yaptık diye kendilerine sorup istişare ve özeleştiri sonrası gereğini yaparlar. Yoksa, her iki güzel yatırımında hizmette esamesi okumaz sadece tabelası kalır...

Bu arada laf aramızda hayvan kasabasını birazda bakımsız bulduk...

Foto: (Başlık Köpek Resimleri Arşiv Kayıttan)