AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Aşk ve Mavi dizi filminin Ürgüp Mustafapaşa’daki setini ziyaret etti.

Ürgüp Mustafapaşa köyünde film setini ziyaret eden  AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, oyuncularla ve filmin yapımcıları ile bir araya geldiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Nevşehir Milletvekili Gizligider “Kapadokya gibi önemli bir doğal film platosunun olduğu bölgemizde çekimleri yapılan Aşk ve Mavi dizisi gerek ilimiz gerekse Kapadokya'nın tanıtımına önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu Dizi filmle, Kapadokya'mızdan bol bol eşsiz ve büyüleyici görüntüler ekrana taşıyan bu filmin yapımcılarına, yönetmenine, senaristine, oyuncularına ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Milletvekili Gizligider'in ziyaretinde Mustafa Kılıç'ta yer aldı.


Filmin Ajans Danışmanı Mustafa Kırboğa da ziyarete ilişkin olarak yaptığı açıklamasında, "Nevşehir Milletvekilim Ebubekir Gizligider bey incelik gösterip film seti ve Ajansımıza ziyaretimize gelmiş hoşgelmişler. Nevşehirimizin, Kapadokyamızın ,Ürgübümüzün iç ve dış turizminde film dizi reklam tanıtımlarında, Bakanlık olarakta yanımızda olduklarını ilettiler. Kendilerine şükranlarımı saygılarımı sunuyorum" dedi.


NTC Medya’nın yapımcılığını üstlendiği Aşk Ve Mavi dizisinin yönetmenliğini Hakan Arslan yapıyor. Dizinin senaryosunu ise Gül Abus Semerci ve Yelda Eroğlu birlikte yazıyor.
Aşk Ve Mavi dizisinin oyuncu kadrosunda Emrah ve Işıl Yücesoy gibi tanınmış isimlerin rol aldığını görüyoruz.

AŞK VE MAVİ DİZİSİNİN KONUSU

Ali, otuzlu yaşlarda zengin bir ailenin oğludur. Ahmet adında bir adamı öldürdüğü için uzun yıllar hapis yatmıştır. Hapis cezasının son yıllarında mektuplaştığı Mavi ile tahliye olduğu gün tanışır ve hemen evlenmeye karar verirler. Mavi'nin hapishanede onca kişi içinde mektuplaşmak için kendisini seçmesi ise tesadüf değildir. Mavi, yıllar önce ölen Ahmet'in kardeşidir. Amacı bu olaydan sonra hayatlarının kâbusa dönmesine sebep olan adamı bularak evlendikleri gece öldürmektir. Ancak bilmediği bir gerçek vardır. Asıl katil, Ali'nin abisi Cemal'dir. Ali, Cemal'in karısı ve çocukları olduğu için suçu üstüne almış ve yıllarca onun yerine hapis yatmıştır. Aslında Ali, nikâh işlemleri esnasında Mavi'nin kimliğini görüp her şeyi anlamıştır. Ancak aşkı için susmuştur. Düğün gecesi ise Mavi, Ali'yi bıçaklar. Ali küçük bir yarayla kurtulur ve birlikte yaşamaları şartıyla Mavi'den şikâyetçi olmaz. Mavi ise her ne kadar karşı çıkmaya çalışsa da ikili arasında imkânsız bir aşk başlayacaktır.

AŞK VE MAVİ DİZİSİNİN OYUNCULARI
Oyuncu: Emrah İpek Rolü: Ali Karakter Açıklaması: Ürgüp'ün büyük ailelerinden Göreçkilerin ortanca oğludur. Abisinin işlediği bir cinayeti üstlenip onun yerine yıllarca hapis yatacak kadar fedakâr ve yürekli bir adamdır. Hapiste mektuplaştığı Mavi'ye âşık olmuştur. Ona olan sevdası öyle büyüktür ki ölüm Mavi'nin elinden gelecek olsa bile razıdır. Celladına âşık olan Ali bile bile onunla evlenir.
Oyuncu: Burcu Kıratlı Rolü: Mavi Karakter Açıklaması: Güzel, hırçın ve bir o kadar da naif bir güzel. Çok sevdiği abisini gencecikken kaybetmiş. Yetmezmiş gibi bir de aile onurlarının da ayaklar altına alındığını görmüştür. Şimdi Mavi'nin amacı hem intikamını ve hem de yerlerde sürüklenen onurlarının hıncını almaktır. Bu nedenle abisinin katiliyle evlenecek kadar gözü karadır. Ama büyük düşmanına âşık olması ise Mavi'nin planlarını bozacaktır.
Oyuncu: Işıl Yücesoy Rolü: Refika Karakter Açıklaması: Ali'nin annesidir. Güngörmüş ve otoriter bir kadındır. Konağın ve Göreçki ailesinin asıl lideridir. Şu hayatta en önemli şey oğullarıdır. Oğlunun canına kast ettiği için gelini Mavi'yi ebedi düşmanı belleyecektir.
Oyuncu: Kenan Bal Rolü: Fazıl Karakter Açıklaması: Ali'nin babasıdır. Geleneksel bir aile reisi ve toprak ağasıdır. Hala topraklarına toprak katma derdindedir. Üç oğlundan en çok Ali'yi sevmektedir. Kendisinden sonra Göreçki ailesinin reisi olmaya onu layık görüyor. Tüm sertliğine rağmen merhametli bir yanı vardır.
Oyuncu: Cüneyt Mete Rolü: Cemal Karakter Açıklaması: Ali'nin abisidir. Dışarıdan iyi bir oğul, iyi bir eş ve baba gibi görünse de kalbi buz gibidir. Çıkarları önüne dikilen herkesi harcayabilir; vaktiyle onun suçunu üstlenip hapis yatan kardeşi bile olsa.
Oyuncu: Ayşegül Ünsal Rolü: Hasibe Karakter Açıklaması: Mavi'nin annesidir. Görgüsüz, para düşkünü, işini bilen ve plancı bir kadındır. Ne yapıp edip konağa, yani kızının yanına yerleşme derdindedir.
Oyuncu: Birgül Ulusoy Rolü: Birgül Karakter Açıklaması: Konağın kıdemli hizmetçisidir. Becerikli ve hamarat bir kadındır. Her yerde gözü kulağı vardır.
Konaktakileri ailesi bellediğini söylüyor, ama yaşayamadığı gençliğinin ve kuramadığı yuvasının sorumlusu onlardır Birgül'e göre. Ufak hainliklerle çıkarıyor o da hıncını. Oyuncu: Necmettin Çobanoğlu Rolü: Mahmut Karakter Açıklaması: Mavi'nin babasıdır. Oğlunun katilinin ailesinden kan parası almanın ağırlığı altında ezilen, alkolik ve kaybetmeye mahkûm bir adam.
Oyuncu: Alayça Öztürk Rolü: Safiye Karakter Açıklaması: Cemal'in eşidir. Cemal'in eşi. Kurnaz ve politik bir kadındır. Kocasına karşı onun kötü yanlarını göremeyecek kadar da kör birisidir.
Oyuncu: Osman Karakoç Rolü: İlyas Karakter Açıklaması: Ürgüp'te küçük ölçekli bir toprak sahibinin oğludur. Dürüst ve gözü pek bir gençtir. Onun da Göreçkiler'le görülecek bir hesabı vardır. Bu arada Mavi'ye âşık olmaktan kendini alıkoyamaz.
Oyuncu: Uğur Uzunel Rolü: İsmet Karakter Açıklaması: Evin küçük oğludur. Ali'yle Cemal'in gölgesinde kalmış, bir işe yaramayan ve serseri bir tip. Ali Abi'sine olan duyguları hayranlıkla kıskançlık arasında gidip gelmektedir. Sevdiği kızın Ali'ye âşık olduğunu öğrenince iyice hırçınlaşacaktır.