Nevşehir'de şehir hayatının stresinden kurtulmak için son yıllarda en çok rağbet gören yöntem bağ evleri oldu. Eskiden insanlar Mersin'den denize sıfır yazlık hayalini kurarken son yıllarda yeşilliklerin içinde bağ evleri, kısacası doğal yapılar olan ahşap ev ve ağaç, bitki, yeşilin hayalini kurar oldular. Hatta hayalden öteye bu konuda ciddi bir talep olduğu görülüyor. Bağ evleri, başta Nevşehir merkez ilçeye bağlı Nar, Sulusaray Çat olmak üzere Avanos, Ürgüp ve diğer tüm ilçe, köy ve beldelerde vatandaşlarımızın en büyük hayalini süsler oldu.

İşte Nevşehir'de yaşayan Ramazan El isimli bir vatandaşımızda hobi olarak başladığı tamamı el işçiliğinden oluşan ahşap el sanatlarıyla yaptığı evler, vatandaşlardan aldığı siparişlerle bölgede ilgi odağı oldu.

FİB Haber.Com Muhabirine açıklamada bulunan Ramazan El, "Aslen Orduluyum, ama 20 yıldır Nevşehir de yaşıyorum. Yine 25 yıldır inşaat, kalıp, çatı, bağ evleri, ahşap çocuk parkları benzeri işlerle ilgileniyorum. Tamamı el işçiliğinden oluşan, çocuklarınızın güvenle oynayabileceği; kansorijenden uzak ,doğal ,ahşap çocuk parkı ,kamelya ve ağaç ev yapıyorum. Nevşehir'de özellikle bahçe ve bağ evleri için büyük talep oluyor. Arzu eden olursa bana "0 537 845 98 20" bu numaradan ulaşabilirsiniz. Siz hayal edin biz gerçekleştirelim" dedi.

Aşağıda gördüğünüz bu harika ağaç evler Ramazan ustanın becerisiyle yapılıyor.Tamamen el yapımı ve fabrikasyon hiç bir şey yok. Camlar, menteşeler, ve demir çiviler hariç çatıdan duvara kadar her şey el yapımı , el emeği ve ustalık.