14 Temmuz 2017 tarihinde Bingöl'ün Genç İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısında yaralanan ve yaklaşık 1 ay tedavi gördüğü GATA'da hayatını kaybeden Nevşehirli Şehit Piyade Uzman Çavuş Hakan Demirci ile 25 Mayıs 2016 tarihinde Van’da terör örgütü PKK tarafından yola döşenen el yapımı bomba ve roketatarlı saldırı sonrasında şehit düşen Uzman Çavuş Emre Türkmen'in ailesini, Vali İlhami Aktaş makamında ağırladı.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Şehit Demirci ve Şehit Türkmen'in ailesine Devlet Övünç Madalyası ve Beratının teslim etti.

Şehit aileleriyle yakından ilgilenen Vali İlhami Aktaş'a, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Şener, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ramazan Çiftci, AK Parti İl Başkanı M.Rauf Yanar eşlik etti.

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni’nde fedakar  şehitlerimiz Emin Türkmen ve Hakan Demirci anısına ailelerine devlet övünç madalyalarını takdim ettik. 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, tören sonrası yaptığı açıklamasında; ‪“Bayrak inmez,ezan dinmez,vatan bölünmez...  Cenab-ı Allah'tan şehitlerimize rahmet,gazilerimize sıhhat ve selamet niyaz ediyoruz. Allah, kahraman milletimizden razı olsun. Devlet olarak şehit yakınlarımıza ve gazilerimize sahip çıkmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Şehitlerimizin aziz hatırası ve emanetleri değerli aileleri için ne yapsak azdır.” dedi.