Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Yasin Temel'in ilk kitabı “Dijital Çölde Yaşam”, Raqvza Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı.

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi gazeteci Yasin Temel duygularını şu cümlerlerle özetledi; "Çok kıymetli meslektaşlarım dün sosyal medya hesaplarımda da paylaştığım üzere, ilk kitabım çıktı. Sevinçliyim, heyecanlıyım, dilerim hayırlara ve kalplerde güzelliklere vesile olur. İlk kitap olması çok heyecanlı ve devamı gelecek.” dedi.

FİB Haber Merkezi olarak, Değerli meslektaşımız Yasin Temel'i tebrik ediyor, bu ilk kitabının hayırlı olmasını diliyoruz.

Kitap Açıklaması...

Kitabın arka kapağında çıkan tanıtım metninde şu bilgiler yer alıyor;

Bir Refik'in Gözünden Dijital Çölde Yaşam
Yasin Temel
Ravza Yayınları

Rahmetli Cengiz Aytmatov'un Mankurt'unu hepimiz okumuştuk. Bir Kırgız efsanesi olan Mankurt'un ne olduğunu tüm dünya Cengiz Aytmatov'dan öğrenmişti.

Kazınmış kafaya taze deve derisi geçirilir ve kişi kızgın güneşin altında bekletilir. Kafayı saran deri büzüşür, kurur ve saçlar kafatasının içine doğru büyür. Şahıs hafızasını kaybeder ve tam anlamıyla etten kemikten bir robot olur...

Efsaneye göre Avarlar kendilerine köle yapmak için uygularmış bu yöntemi.

Elinizde bulundurduğunuz bu kitap bir efsaneden bahsetmiyor. Avarlar veya Kırgızlar da yok fakat önlenemez bir küresel mankurtlaşma var... Kafalara geçirilen dijital deve derileri, kızgın güneşin yerini almış flaşlar, efektler ve müptelası olduğumuz "layklar" var...

Yazar Yasin Temel, küresel mankurtlaşmaya dikkat çektiği bu kitabında, hafızamızı yitirmeden "Avarların elinden" nasıl kurtulacağımızı anlatıyor... Ailecek okumamız gereken, tam manasıyla bir "UYANDIRMA" kitabı.