Araştırma istasyonunda Bilfenli öğrenciler ,  kutup ışıklarını ve  morötesi ışını miktarı, infrared ışın miktarı, toplam aydınlanma şiddeti miktarı ve 3 boyutlu olarak manyetik alan şiddeti miktarı ölçümleyebiliyor. Yapılan tüm bilimsel araştırma, çalışma ve sonuçları  ‘www.bilfenarastirmaistasyonu.com/veriler’  adresindeki internet sitesinde de düzenli olarak yayınlanıyor.
Türkiye’den daha önce hiç kimsenin gitmediği bu noktada araştırma merkezi kuran Bilfenli öğrencilerin yaptıkları  çalışmalar da Türkiye adına bir ilk oldu. Türkiye adına resmi kayıtlara da ilk araştırma yapan Türk ekibi olarak geçen Bilfenli öğrencilerin yaptıkları çalışmaları yerinde incelemek için her sene düzenli olarak öğrenci ekipleri kuzey kutbuna ziyaret düzenleyecek.


Bilfen Liseleri Robot Kulübü öğrencileri kutup ışıklarını gözlemlemek için Norveç Longyearbyen’de istasyon kurdu. Bu sayede kutup ışıkları ve manyetizma hakkında çalışmalar yapan öğrenciler morötesi ışın miktarını ölçen bir sistem de geliştirdi.

Norveç, Svalbard’da bir istasyon kurabilmek için hazırlıklara başlayan öğrenciler Svalbard Üniversitesi ile temasa geçti. Gerekli izinleri alan 20 kişilik bir öğrenci grubu ile Longyearbyen’e giden liseli gençler altı aydır üzerinde çalıştıkları istasyonlarını kurarak ilk verilerini almaya başladı.
Bu istasyonun kurulmasıyla birlikte,  sıcaklık, basınç ve nem değerleri, morötesi ışını miktarı, infrared ışın miktarı, toplam aydınlanma şiddeti miktarı ve 3 boyutlu olarak manyetik alan şiddeti miktarı ölçümlenebilecek. Öğrencilerin elde ettiği tüm verilere düzenli olarak  ‘www.bilfenarastirmaistasyonu.com/veriler’ adresinden ulaşılabilecek.