Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir Belediye Başkan adayı Adnan Doğu, dilenci konusuna değinerek “Kökünü kazıyacağız” açıklamasında bulundu. 

Aksaray’ın Kümbet köyünden Nevşehir’e gelerek burada dilenmeye gelen insanlar esnafı ve vatandaşı çileden çıkarttı. Geçtiğimiz günlerde peynir pazarı içerisinde bu dilenciler esnaflar ile tartışmaya girmesi sonucu olaylar büyümüştü. 

Bu yaşanan olayın hemen ardından Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir Belediye Başkan adayı Adnan Doğu ilk açıklamayı yaptı.

“Burası dingonun ağırı değil, herkes haddini bilecek” diyerek örgütleşen bu dilencilere sert bir diller tepki gösterdi. 

Adnan Doğu konu hakkında açıklamasında; Biliyorsunuz geçtiğimiz gün Peynir Pazarı içerisinde şehir dışından gelmiş dilenciler ile esnaflar arasında tartışma çıktı. Kısa sürede örgütlenen dilenciler burada kafasına göre ahkam kesip esnaf ve vatandaşlarımızın üzerine yürümüş, hatta zabıtaları da zor durumda bırakmış. Sonrasında olay yerine gelen polis ekiplerinin gelmesi ile olaylar yatıştırılmış. Bu durum bizleri gerçekten çok üzdü ve sinirlendirdi.

Benim şehrimde hiç kimse esnafıma ve vatandaşıma, zabıta memuruma ahkam kesemez. 

31 Mart seçimlerinden sonra göreve geldiğimizde bunların kökünü kazıyacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. 

Bunu dışında görüyoruz trafik ışıklarında Suriyeli çocuklar dilencilik yapıyor. Eğitim çağında olan bu çocukları sokağa salan ve dilendiren aileleri de bu şehirden def edeceğimize de söz veriyoruz.” dedi.