Nevşehir merkez ilçeye bağlı Nar kasabasında, cuma namazı çıkışında Nar Belediyesi tarafından vatandaşlara ücretsiz bin 500 adet ceviz fidanı dağıtıldı.

Nar Belediye meydanında cuma namazı çıkışı toprakla buluşturmak için dağıtılan ceviz fidanına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Geldiği günden itibaren toplamda 6 bin adet fidan dağıtımı gerçekleştiren AK Parti Nar Belediye Başkan Adayı Süleyman Özçelik; "Her yıl olduğu gibi bu yılda mevsiminde "Daha Yeşil Bir NAR için" ücretsiz olarak vatandaşlarımıza bin 500 adet ceviz fidanı dağıtımı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Nar'da yetiştiricilerimize ve üreticilerimize destek sağlamak ve tarımsal üretimi arttırmak için bugün dağıttığımız fidanların daha yeşil bir NAR'a nefes olmasını ümit ediyoruz." dedi.

Başkan Süleyman Özçelik; "Sevgili Peygamber Efendimiz 'Yarın kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz.' buyurmakta. Çünkü diktiğiniz ağacın, meyve ağacı ise meyvesinden, gölgesinden, yaprağından, odunundan her kim olursa olsun faydalandığında size sevap yazılıyor. Bu da gerçekten çok önemlidir. Çevrenin yeşillenmesine ve havanın temizlenmesine, yağmurun gelmesine vesile oluyoruz.  Onun için fidan dikmek gerçekten çok önemlidir. Ağaçların dikimi kadar korunması da önemlidir." ifadelerini kullandı.