Nevşehir Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği Başkanı, Nevşehir Kadın Derneği Başkanı Makbule Atlı, AK Parti’den Nevşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıkladı.

"Kadınlar siyasette daha fazla rol almalı"

31 Mart 2024 Yerel seçimlerinde AK Parti'den Nevşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için resmi başvurusunu hafta içinde yapacağını söyleyen Makbule Atlı, yaptığı açıklamada şunları ifade etti; "Yıllardır sivil toplum kuruşlarında sürdürdüğüm çalışmalarımı daha üst seviyelere taşımak, Memleketime hizmet etmek için Belediye Başkanı aday adayı oldum. Kadınlarımızın daha fazla siyasette yer alması gerektiğine inanıyor, aday adaylığı başvurusunda bulunacak tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" dedi.

MAKBULE ATLI 2024 NEVŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ADAY ADAYI

2024 Belediye Başkanı Aday Adayı MAKBULE ATLI Bankadan emekli, Nevşehir Hacı Beştaşı Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi mezunuyum, evli, üç öğretmen annesiyim.    

60 eğitim sertifikasına ve teşekkür belgelerine sahibim. Bununla birlikte, Nevşehir Kadın Derneği Başkanı, Nevşehir Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Dernek Başkanıyım. Ankara da bazı derneklerin federasyonlarının  yönetimindeyim.

Nevşehir Ak Parti Belediye Meclis Üyeliği , Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlığı, Okul Aile Birliği Başkanlığı, Milletvekili aday adayı ve Belediye Başkan Aday Adayı oldum. Uzun yıllardır Ak Partide gönüllü aktif çalışanım. Ak Partiye birçok üye yaptım.6.000 civarı ailenin evlerine giderek sosyal incelemelerde bulunarak birçok aileye yardım ulaştırdım.

Ak parti kongrelerine katıldım.Saha çalışmalarımda halkımızın dilek ve isteklerini dinleyerek birçok başarılara ulaştım.Projelerimize birçok kurum kuruluş ve halkımız, gençlerimiz katılım sağladı.Bir çok proje yazdım ve koordinatörü idim, yılda 2500 kişiye ulaştım çok sayıda genç ve öğrencilerimize Bu Hayat Senin Hedef Sensin bilgilendirme eğitimlere katılım sağladı. Uyuşturucuya bulaşma konulu projelerimiz büyük ilgi gördü. Projecimize il ve ilçelerde yürüttük, diğer illerimizde de projelerimiz ilgi gördü, Kanseri Erken Tanı projede bir çok kadınımızı erken tedaviye yönlendirdik,Okul öncesine giden çocuk  ve gitmeyen çocuklar konulu projemiz  ilimizde ve ilçelerimizde büyük ilgi gördü

         Depremden zarar gören ailelere, Nevşehir’de evi olmayanlara yerleşme yerleri sağlandı.Giyim, kırtasiye, gıda yardımını yardım sevenlerin desteği  ulaştırdık .Gazzeye de maddi ve manevi yardım  çalışmalarımız devam ediyor .

            Ak Parti kurulduğundan beri aktif çalışan biriyim Cumhurbaşkanımızın Tek Bayrak Tek Vatan Tek Devlet Tek Millet  slagonuyla  durmak yok yola devam diyerek Nevşehir’in güçlü bir vizyon kazanmasını, ferah daha gelişmiş bir Nevşehir ve daha güçlü bir Türkiye için çalışmak azimle çalışmaktayım.

     Nevşehir’de Ak Partiden kim aday gösterildi ise pes etmeden adaylarımızla ve kadın kollarımızla halkımızla sivil toplumlarla bu vatan bizim bu devlet bizim diyerek çalışmaya devam etmekteyim.

        Nevşehir ve çeşitli illerde yürütmüş olduğum Nevşehir İl ve İlçelerinde büyük katılım sağlanarak, ses getiren projelerimin bazıları şunlardır;“Meme Kanseri Erken Tanı Projesi”, “Kadın ve Kız Çocukları İnsan Hakları Koruması Projesi”, “Erken Evlilik Çocuk Gelinler Projesi”, “Aile İçi Şiddet”, “Minik Adımlar Okula Yürüyor”, “Değerlisin Geleceğini Yok Etme” projeleri. Eğitim Engel Tanımaz Projesi, Bu Hayat Senin Hedef Sensin Projesi, Cinsel İstismar, Okuldan Alınmış Kız Çocuklar, Aile İçi Şiddetin Topluma Zararları, kooperatif kurma sertifikası, girişimcilik sertifikası gibi

   Proje yürüttüğüm iller Nevşehir merkez ve ilçeleri, Ankara, Konya, Niğde, Mersin, Uşak, Aydın, İstanbul, İzmir. Bu illerde projeler yürüttüm hala projelere devam etmekteyim.Projelerimize Nevşehir Valimiz, Milli Eğitim Müdürü, Emniyet Müdürlüğü, Muhtarlar, Müftülük ve halkımız destek verdiler.  Gönüllü olarak okul öncesi çocuklarına okullarda ebru ve resim eğitimi veriyorum. Okuma ve yazma bilmeyen kadınlarımıza ilçelerde Halk Eğitim Merkezi kapsamında okuma-yazma eğitimi verdim. Minyatür yağlıboya,  ebru resimlerini yapmaktayım

Koordinatörü olduğum Projelere Hibe desteklerini veren İçişleri Bakanlığı, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sabancı Vakfı, Gençlik ve Spor Bakanlığıdır. Çalışmalarımıza halkımız destek vermektedir.

       Eğitimin yaşı olmadığını ve eğitimin önemini son derece iyi bilen biriyim sahip olduğum sertifikalarından bazıları şunlardır: Siyaset Akademisi, Bilgisayar, Diksiyon ve Beden Dili, AB Proje Eğitimi, İngilizce Eğitimi, Ebru, Tezhip, Minyatür, Resim Sanatı, El Sanatları, Okuma ve Yazma Eğitim Sertifikası, Kadına Şiddet Eğitim Sertifikası, Kadın Girişimcilik Destekleme Sertifikası, Madde Bağımlılığı İle Mücadele eğitim sertifikası. kuran  öğrenme  eğitim sertifikası  gibi

         Başarılarımdan dolayı Nevşehir’de yılın annesi unvanına layık görüldüm. Nevşehir üniversitesi kadın çalışmaları yönetiminde, Nevşehir valiliği kadın eşitlik birimi komisyonunda görev aldım. Yerel seçimlerde kadın adaylarımızın tanıtımı için kadın ve siyaset paneline katıldım. Kadının siyasette ve mecliste yeri olan projeyi yürüttüm.

Halen gör-bir üyesi, eğitim gönüllüler vakfı üyesi, lösemi dernek üyesi, il gençlik çalışmaları üyesiyim.

 Makbule ATLI

 NEVŞEHİR KADIN DERNEĞİ BAŞKANI

 NEVŞEHİR UYUŞTURUCU VE MADDE BAGIMLILIGI İLE MÜCADELE DERNEK BAŞKANIYIM

05.347.272.351                   

[email protected]          

 [email protected]