TFF 3. Lig 4. Grupta 2023 - 2024 sezonu 30. hafta karşılaşmaları bugün oynanan maçlarla sona erdi.

Gazi Stadı’nda zaman zaman sağanak yağış altında oynanan zorlu mücadeleye stres altında çıkan kırmızı-beyazlılar henüz maçın 7. dakikasında Abdulkadir Bahadır Yağız'ın golüyle öne geçti ve soyunma odasına 1-0 önde giderek moral buldu. İkinci yarıya da hızlı başlayan Nevşehir Belediyespor 47. dakikada bu kez Osman Güraltunkeser'in golü ile 2-0 öne geçti. Bu golle rahatlayan Nevşehir Belediyespor ikinci yarının sonlarına doğru skoru korumak için tempoyu iyice düşürdü.

Maç bu sonuçla tamamlanacak diye düşünülürken 86. dakikada Adana 1954 FK'dan İshak Kurt'un attığı şık golle maçın skorunu belirledi ve mücadeleyi Nevşehir Belediyespor 2-1 kazandı.

Gazi stadında maçın son düdüğünün çalınmasının ardından trübünlerde taraftarların sahada futbolcuların kulakları Ordu ve Elazığ'dan gelecek habere çevrildi.

Ordu'da maçın 90.dakikasında Siirt İl Özel İdarespor deplasmanda Furkan Güneş’in golü ile 1-0 öne geçti. Orduspor 1967 90+3.dakikada Taha Balcı’nın golü ile skoru 1-1 getirdi. Maç bu sonuça bitecek derken 90+7.dakikada Batuhan Akyüz’ün, 90+9. Dakikada ise Taha Balcı attığı gol ile Orduspor 1967 karşılaşmayı 3-1 kazandı. Bu skor ile Nevşehir Belediyespor lige tutunurken, Siirt İl Özel İdarespor ise Bal ligine düştü. 

Puanını 30'a yükseltmeyi başaran Nevşehir Belediyespor, sezonu  düşme hattının bir üstünde on ikinci sırada noktalamayı başardı.

Normal sezonun son maçında sahasında Adana 1954 FK'nü 2-1 mağlup etmeyi başaran Nevşehir Belediyespor Ordu'dan gelen haberin ardından ligde kalmayı başardı. Maç öncesi şampiyonluğu garantileyen Adanaspor FK'nın taraftarları ile Nevşehir Belediyespor taraftarları arasında spor adına çok güzel görüntüler yaşandı. Özellikle maçın ilk yarısında etkili olan aşırı sağanak yağışın yaşandığı dakikakalarda Meteris Taraftar grubu ıslanmasınlar düşüncesiyle Adanalı taraftarları kendi bölümlerine davet etmesi her iki kulüp adına ve dostluk adına büyük takdiri hak etti.

Maç sonrası Gazi stadı tarihi günlerinden bir gün yaşadı. Nevşehirli sporseverler Orduspor 1967 A.Ş.'ya oynadığı güzel futbol ve aldığı skor sonrası teşekkür ettiler.

Nevşehir Belediyespor Lig lideri Bıtexen Adana 1954 Futbol Kulübü'nü kendi evinde 2-1 mağlup etti. Orduspor 1967 A.Ş. kendi evinde Siirt İl Özel İdari spor'u 3-1 mağlup etti. 23 Elazığ Futbol Kulübü de evinde Sebat Gençlik Spor'u 1-0 yendi.

Alınan sonuçların ardından Sultanbeyli Belediye Spor, Siirt İl Özel İdaresi Spor ve İdaş Çatalcaspor Bal ligine düştüler.

Siirt İl Özel idarespor’u sahasında konuk eden Orduspor 1967 sahadan 3-1 galip ayrıldı.

ORDU'DA MUCİZE YAŞANDI...

Ordu'nun ataklarıyla geçen ve ligde kalmak için 1 puanın yeterli olduğu Siirt İl Özel İdaresporlu oyuncuların 90 dakika boyunca maçı uzatmak için kendilerini yere atttığı maçın uzatmalarında adeta mucize yaşandı.

Siirt İl Özel İdarespor 90.dakikada Furkan Güneş’in golü ile 1-0 öne geçti.

Orduspor 1967 90+3.dakikada Taha Balcı’nın golü ile skoru 1-1 getirdi. Maç bu sonuça bitecek derken 90+7.dakikada Batuhan Akyüz’ün, 90+9. Dakikada ise Taha Balcı attığı gol ile Orduspor 1967 karşılaşmayı 3-1 kazandı. Bu skor ile Nevşehir Belediyespor lige tutunurken, Siirt İl Özel İdarespor ise Bal ligine düştü. 3-1 lik sonuç ise Orduspor 1967’yi Play-Off'lara taşımaya yetmedi.

İşte o müthiş karşılaşmdan görüntüler;