Emniyet güçlerinin havaya silah atışı yapılmaması ile ilgili onlarca uyarısına rağmen dün akşam şehir magandaları yine iş başındaydı.

Nevşehir'in Uçhisar beldesi sınırları içerisinde bulunan haflı mevkiinde dün akşam saatlerinde duyulan silah sesleri korku dolu anların yaşanmasına sebep oldu.

Bir çok Nevşehirlinin bağevlerinin bulunduğu haflı mevkiinde hafta sonlarını geçirmek üzere giden aileler silah sesleri ile korku dolu anlar yaşıyor.

İş yoğunluğu ve stresini üzerinden atmak ve ailesi çocuklarıyla vakit geçirmek için hafta sonunu iple çeken Nevşehirli vatandaşlar haflı mevkiinde ki bağ evlerine geldiklerinde duydukları silah sesleri ile büyük korku yaşadılar.

Vatandaşlarımız çok sayıda silah atışının yapıldığı haflı mevkiinde polis ve jandarma ekiplerinin gerekli denetimleri yapmasını arzu ediyor.

GECE SAATLERİNDEKİ SİLAH SESLERİ KORKUTUYOR

Nevşehir il genelinde ki mesire alanlarda akşam saatlerinde gelen silah sesleri çevredeki vatandaşları korkutuyor. Akşam saatlerde mesire alanında, sarhoşların ve madde bağımlılarının cirit attığını söyleyen vatandaşlar, Jandarma ve emniyet ekiplerinin bu bölgelerde devriye gezmesini istiyor. 

Mesire alanının yakınında bağevleri bulunan vatandaşlar ise akşam saatlerindeki silah seslerinden etkilendiklerini söyledi. FİB Haber Merkezine şikayetlerini dile getiren vatandaşlar; Özellikle Haflı mevkiinde akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişiler burada silah sıkıyorlar, Jandarma ve Emniyetin burada güvenlik önlemi almasını istiyoruz" dediler.

Dün akşam Saat: 10.00’dan itibaren Haflı mevkiinde başlayan silah sesleri sonrası korku dolu anlar yaşadıklarını belirten Bir başka vatandaşımızda;  kendimizi dinlenmek için attığımız bağevlerinde silah sesleri ile irkildik ve olayı anlamaya çalıştık. Silah atışları aralıklarla ve sık sık yapıldı ve yarım saat kadar sürdü. Ailelerimiz ve çocuklarımız durumdan çok etkilendi diye konuştu.

Kimsenin bizleri, Ailemizi ve çocuklarımızı korkutmaya hakkı yok. Özellikle bilinçsiz gençlerin silah merakı yüzünden üzücü bir olay yaşanmadan yetkililerimizin bu konu hakkında daha dikkatli davranmaları gerekiyor diyerek tepkilerini dile getirdiler.

BİLİNÇSİZ SİLAH KULLANMANIN ÖNÜNE GEÇMELİYİZ

“Ülkemizde maalesef oldukça yanlış olan düğünlerde araç konvoylarında havaya ateş etme gibi bir kültür var. Bu yanlış alışkanlıklar çok kötü sonuçlar doğuruyor. Havaya ateş ettiğinizde bir merminin ortalama bin metre ile bin 200 metre yükseğe çıkar elbette bunun birde düşüşü var. Düşerken merminin ağırlığı ve düşme hızıyla beraber 6 kiloya kadar çıkabilmekte ve ölümcül kazalara sebep olabilmektedir.

Zaman zaman şehrin muhtelif yerlerinde akşam yada gece geç saatlerde sıkılan silah sesleri şehrin huzurunu tehdit ettiğinden şikayetçi olan vatandaşlar Jandarma ve emniyet ekiplerinin bu konuya hassasiyet göstermelerini ve bu bölgelerde devriye gezmelerini istiyor.