Nevşehir'de Patates siğiline karşı çalışmalarına geçtiğimiz aylarda başlanılan dayanıklı çeşit denemelerinden müjdeli haber geldi.

Doğa Tohumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Karahan, geliştirdiğimiz Kafkas çeşidi patates ile Nevşehir ve Niğde bölgelerinde karantinaya alınan tarlalar tekrar ekonomiye kazandırılacaktır" dedi.

Türkiye'de, 1990'lı yılların sonunda ortaya çıkan patates siğili hastalığı nedeniyle bugün 91 bin dekar alanın patates ekimine kapalı bulunduğunu belirten Karahan, Geliştirdiğimiz Kafkas çeşidi bu hastalığa yüzdeyüz dayanıklı olup özellikle Nevşehir ve Niğde bölgelerindeki karantinaya alınan tarlalar tekrar ekonomiye kazandırılacaktır" dedi.

Doğa Tohumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Karahan, konu hakkında şu açıklamalarda bulundu; "Türkiyede siğil hastalığı nedeniyle onbinlerce dönüm tarlada patates tarımı yapılamıyordu. Geliştirdiğimiz Kafkas çeşidi bu hastalığa yüzde yüz dayanıklı olup özellikle Nevşehir ve Niğde bölgelerindeki karantinaya alınan tarlalar tekrar ekonomiye kazandırılacaktır. Gururluyuz, ülkemize karşı görevimizi en iyi şekilde yaptık. Çok yüksek verime sahip çeşidimiz bütün dünyada ayni segmentteki çeşitlerle çok rahat rekabet edecektir." ifadelerine yer verdi.

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) açıkladığı son listede Türkiye'nin İkinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alarak tüm Nevşehirlileri gururlandıran  Doğa Tohumculuk Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş firmasını bu önemli çalışmaları adına kutluyor başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.

Siğil hastalığı işte bu şekilde görünüyor...

Ve Doğa'dan gelen çözümle geliştirilip Kafkas patates tohumları ile üretilen tarladan görüntü...