Nevşehir OSB 2003 yılında Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde “ Özel Organize Sanayi Bölgesi” olarak kurulmuş ve 2014 yılında “Islah” sürecine başlamıştır. 2019 yılının Haziran ayı itibari ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 296 sicil numarası ile 4562 Sayılı OSB Kanunu kapsamında tescil edilmiştir.

İlimiz Nevşehir'in turizm, ticaret ve tarım sektörlerine ek olarak Nevşehir OSB’demakine ekipmanimalatı, gıda paketleme, otomotiv yan sanayi araç üstü ekipmanları, tarım makinaları, geri dönüşüm sektörlerinde 45 fabrika faal olup yaklaşık 1500 kişi istihdam edilmektedir.Nevşehir OSB’ninIslah süresince OSB’nin imar planı tadilatı, çevre duvarı, eksik izin ve ruhsatları ile 1000 m3/gün kapasiteli  Atıksu Arıtma Tesisinin İnşaat ve Elektrik işlerinin tamamı, Mekanik kısmının ise 500 m3/gün kapasiteli arıtma üniteleri yapımı gerçekleştirilmiştir. 

Nevşehir OSB’nin Atıksu Arıtma Tesisi Yapımı aşamasında desteklerini esirgemeyen Nevşehir Valisi Sayın İlhami AKTAŞ, Nevşehir Milletvekili TBMM Divan Kâtibi Sayın Mustafa AÇIKGÖZ  ve Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın M. Arif PARMAKSIZ ’a şükranlarımızı sunarız.

OSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Hasan KAHVECİ