AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir'in 27 köyüne daha Güneş Elektrik Santrali (GES) yapılacağını müjdeledi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, yağtığı açıklamasında; "Köylerimizin içme kuyularının elektiriği ile ilgili Nevşehir İl Özel İdare tarafından 27 köyümüze daha 4.200.000TL maliyetle GES yapılacaktır. Bakanlığın 07.02.2020 tarihli oluru ile izin alınmış olup, yıl içerisinde ihalesi yapılarak toplamda 38 köyümüz kapsama dahil edilecek, hayırlı olsun." dedi.

İlimiz Nevşehir köylerinin en büyük sorunlarından içme suyu kuyularının elektriği ile ilgili ;

Nevşehir Merkeze bağlı;

Alacaşar,

Balcın,

Boğaz,

Çardak,

Çiftlik 

Kozaklı İlçemize bağlı

Abdi,

İmran,

Kalecik,

Kanlıca,

Karahasanlı 

Karasenir Köylerinde İçmesuyu Güneş Enerji Santralleri (GES) yapımı tamamlanmıştır.

İdaremiz tarafından Merkeze bağlı Basansarnıç ve Özyayla, Acıgöl'e bağlı Ağıllı, Kurugöl ve Karacaören, Avanos'a bağlı Akarca, Göynük, Altıpınar ve Topaklı, Derinkuyu'ya bağlı Doğala, Kuyulutatlar ve Özlüce, Gülşehir'e bağlı Abuşağı, Emmiler, Hacıhalilli, Ovaören, Oğulkaya ve Terlemez, Hacıbektaş'a bağlı Çiğdem, Karaovalar, Büyükburunağıl, Kayaaltı ve Hasanlar ile Ürgüp'e bağlı Şahinefendi, Sarıhıdır, Taşkınpaşa, Mustafapaşa, olmak üzere toplam 27 köyümüze daha Güneş Enerji Santralleri (GES) yapılacaktır.

Yapılması planlanan yerlerin bitiminde GES olmayan diğer köylerimize de en kısa sürede Güneş Enerji Santralleri yapılması planlanmaktadır.

Proje kapsamında yapılan 1/5000 ölçekli nazım imar planına ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planına, Bakanlık Makamının 07.02.2020 tarihli ve 2891688 sayılı Oluru ile izin verilmiştir. 

Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen başta  Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, Hükümetimize, Bakanlarımıza ve  Sayın Valimiz İlhami AKTAŞ'a, Milletvekillerimiz Sayın Mustafa AÇIKGÖZ'e, Sayın Yücel MENEKŞE'ye, İl Başkanımız Mustafa Rauf YANAR'a, İl Genel Meclis Başkanımız Gürbüz DİNÇ'e, İl Genel Meclisi Üyelerimize ve  İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Kamil DURU'ya teşekkür ediyoruz.