Kent büyürken, her gün trafiğe yeni araçlar çıkarken, yollarımızın aynı durmasının yanında, Nevşehir çevreyolunun artık kentin içinde kalması, ciddi bir trafik ve yol ihtiyacı sorunumuz olduğunu ortaya koyuyor. 

Artık yeni bir çevre yolunun ihtiyaç olduğu konusunda haber merkezimize düşüncelerini ifade eden vatandaşlarımız," özellikle sabah işe gidiş ve akşam dönüşlerde kendimizi yoğun bir trafik içinde buluyoruz. Öyleki Nevşehir trafiği artık İstanbul trafiğini aratmaz oldu" diyorlar.

KAÇINILMAZ BİR İHTİYAÇ

Nevşehir Güney çevre yolunun ardından Ankara – Niğde Otoyolunun da tamamlanması ile birlikte Niğde, Aksaray ve Ankara üzerinden gelen araçların şehrimizde bir nebze olsun trafik akışını rahatlatması beklenirken, özellikle Kayseri, Kırıkkale ve Kırşehir üzerinden araçlarla Aksaray yolunu kullanan sürücüler Nevşehir çevre yolunda büyük yoğunluk oluşturuyor.

Nevşehir'e yeni bir çevre yolunun şart olduğuna vurgu yapan vatandaşlar şehrin ulaşım probleminin çözümüne ciddi katkılar sağlayacak olan Çevre Yolu Projesi ile ilgili biran önce gerekli çalışmaların başlatılmasını istiyor.

Yeni çevre yolu acil şart...

Nevşehir şehir trafiğinde ağır tonajlı araçların geçişinin önüne geçecek, trafikte hissedilir oranda bir yoğunluğu ortadan kaldıracak olan Nevşehir yeni çevre yolunun yapımına acil ihtiyaç var.

Nevşehir yeni Adnan Menderes Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin hemen üzerinden başlayıp, Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Çardak köy yolu çıkışına kadar olan yaklaşık 9,5 km'lik bir alanda duble yol olarak hizmete kazandırılan güney çevre yolunun ardından şimdi gözler yeni çevre yoluna çevrildi.

Nevşehir çarşı merkezinden 2000 Evler yolu üzerinde seyir halindeki bir vatandaşımızda cep telefonu kamerasına çektiği görüntüleri haber merkezimize göndererek; "Önümüzde bir tır arıza yapmış yol iyice tıkandı. Maalesef emniyet şeridimiz de yok, inşallah ambulans gelmez sözleriyle endişelerini dile getirirken, "İşte bu memlekete çevre yolu bu yüzden şart" diyerek yaşanan trafik yoğunluğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Nevşehir'in geleceği adına hayati öneme sahip olan ve şehir trafiğini rahatlatacak olan yeni çevre yolu yapımı için Nevşehir Milletvekillerimizi göreve davet ediyoruz.