Bugün 5 Şubat 2020. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Afrin'de terör unsurlarına yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Nevşehirli Piyade Uzman Çavuş Şahin Kaya'nın bugün şehadetinin 2. sene-i devriyesi...  

İşte Nevşehirli Şehit babasının şu sözleri gündeme damga vurdu! 

Nevşehirli kahraman Şehidimiz Şahin Kaya'nın babası Ramazan Kaya'nın sözleri yürekleri dağladı: 

“Evlatsız Olur da Vatansız Olmaz” 

Nevşehirli kahraman Şehidimiz Şahin Kaya'nın değerli babası Ramazan Kaya duygularını şu cümleler ile ifade etti; "Mekkanın cennet olsun paşam... Sen Şehit olalı tam iki yıl geçti... Seni unutmaķ münkünmü paşam... Evlatsız yaşanıyor vatansız yaşanmaz pâşam vatan sagulsun paşam..."

'Evlatsız olur da vatansız olmaz' sözleri beni çok etkiledi. Bunu hiçbir duygu, hiçbir irade söyletemez. Türk anasından başkası da bunu söyleyemez. Böyle analarımız olduğu sürece Allah'ın izniyle sırtımız yere gelmez.

Zaten inanıyoruz ki mekanları adn cennetidir..!

1 yıllık evli Şehit Şahin Kaya, tam iki yıl önce bugün: 5 Şubat 2018 tarihinde vatanımız, milletimiz için yani yurdumuzun bekası için şehit olmuş ve daha 20 günlük Afra isimli kız bebeğini, yarenini, cennet kokusu annesi, babası ve kardeşini geride bırakarak onları bizlere emanet etmişti.
Bu vesileyle tüm Nevşehirli hemşehrilerimizi şehitlerimizin ve tüm şühedanın ruhları için Yasin-i Şerif okuyup dua etmeye davet ediyoruz..!