Hollywood'un film platolarını ve mekanları belirleyen 'Mekan Kaşifleri' ülkemizin doğal platolarını incelemeye geliyor. Amerika'nın en ünlü film şirketleri, Nevşehir'e gelip, Kapadokya'da doğal plato ve mekan belirleyecekler.

Hollywood’un gözü Kapadokya’da ...

Türkiye Film Komisyonu Derneği Başkanı Sait Yardımcı'nın davetlisi olarak Hollywood’un en ünlü film şirketleri Anadolu’da ve Trakya’da doğal plato ve mekan belirlemek üzere İstanbul’a geliyor. Paramount, Universal, Warner Bross gibi dünya devi şirketlerin sinema filmi, reklam filmi ve belgesel çekimlerde kullanmak üzere plato ve mekân belirleyen Location Direktörleri, içinde Kapadokya dahil 10 gün süreyle Türkiye’yi tarayacaklar.

Türkiye Film Komisyonu Derneği'nin amacının ülkemizi dünyanın önde gelen bir film platosu haline getirmek olduğunu söyleyen Sait Yardımcı, “Başta İstanbul, Çanakkale, Kuşadası, Pamukkale, Konya, Kapadokya ve Ankara'yı gezecek olan Hollywood ekibi, daha sonra İstanbul'a dönecek. Burada Türk film sektörünün yetkilileri ile görüşmeler yapacaklar. Bunlar şüphe yok ki Hollywood ile Yeşilçam arasındaki ilişkileri artırıcı görüşmeler olacak.

BEŞ YILDA, BİR MİLYAR DOLAR GELEBİLİR

Amerikalı heyeti ülkemize davet eden Film Komisyonu Derneği Başkanı Sait Yardımcı, gezi ile ilgili şu bilgileri verdi: 
“Bu gezi, Türkiye'yi film platosu olarak dünya film endüstrisine tanıtmak açısından son derece önem taşıyor. Çünkü dünya çapında en iyi tanıtım yollarından birisi de, film endüstrisidir. Uluslararası ün kazanmış birçok Hollywood filminin çekildiği mekânlar yıllar geçse bile unutulmaz. Bu mekânlar iyi bir turizm ögesi olarak turistleri cezbeder. Ülkemizde de yabancı turistleri cezbedecek tarihi, doğal ve kültürel değerler sayılamayacak kadar çok. Biz bu mekanları ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bana göre en iyimser bir yaklaşımla 5 yılda 1 milyar dolarlık bir döviz girdisi sağlanması işten bile değil.”

Kaynak:Yüksel Şengül/Sözcü