Nevşehir İl Su Kurulu toplantısı Vali Yardımcısı Hüseyin Çam başkanlığında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya, Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Sayın Mahir Özcan ve beraberinde konu uzmanları, Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş ile kurul üyeleri katıldı.

Vali Yardımcısı Hüseyin Çam Başkanlığın da yapılan toplantıda; Havza ölçekli yönetim planları, su verimliliğine yönelik il planları, içme ve kullanım suyu güvenliği planlarının hazırlanması, su kaynaklarının korunması ve etkin yönetimine yönelik uygulamaların izlenmesi ve takibi ile ilgili çalışmaların yürütülmesinin hedeflendiği belirtildi.

Toplantıda; Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Sayın Mahir Özcan ile konu uzmanları tarafından kurula su verimliliğine yönelik Bakanlık çalışmaları ve uygulamalarda izlenmesi gereken metodlar hakkında sunumlar yapıldı, kurul üyeleri ise Nevşehir ilinin içme, sanayi ve tarım alanında kullanılmakta olan suyun mevcut kullanım durumu, ön görülen tehditler ve atık su yönetimi ile ilgili konular aktarılarak bilgilendirmelerde bulunuldu.

Daha sonra İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş, Nevşehir'in tarımsal yapısı, ekim ve sulama alanları, ürün deseni, tarımsal üretim ve sulama sistemleri ile ilgili sunumu gerçekleştirdi, bilgi alışverişi yapıldı istek ve talepler görüşüldü. Tüm katılımcılara teşekkür etti.

Toplantı sonunda katılımcılardan soru ve cevaplar alınarak önerileri kaydedildi.