Nevşehir il protokol heyeti ve hayırseverler, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de eğitim gören öğrencilere yönelik 'İftar Sofrasında Öğrencilerimizle Ramazan Sevincini Paylaşıyoruz' teması ile  düzenlenen  ‘Ramazan Ayı İftar Programı’ kapsamında öğrencilerle bir araya gelerek iftar yaptı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’nün ‘Ramazan Ayı’ boyunca Nevşehir Valiliği koordinesinde ve Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Türk Kızılay Nevşehir Şubesi ve Nevşehirli hayırseverlerin katkıları ile düzenlediği iftar programına; Nevşehir Valisi Ali Fidan, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç,  Nevşehir İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Albay Bahittin Murat Yakın, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, protokol üyeleri, hayırsever iş insanları ve öğrenciler katıldı.

Nevşehir il protokol heyetini ve hayırseverlerini NEVÜ’de eğitim gören öğrenciler ile aynı iftar sofrasında buluşturmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, paylaşma ve hayırseverlikte Nevşehir’in  Türkiye’ye örnek olan iller arasında yer aldığını söyledi.

Aktekin, “Üniversitemiz kurulduğu günden bugüne devletimizin yanı sıra  geçmişte bu şehirde görev yapmış valilerimizin, bürokratlarımızın, iş insanlarımızın ve tüm hayırseverlerin katkılarıyla her geçen yıl nitelik ve nicelik olarak hızla büyüyen  ve gelişen bir üniversite konumunda. Nevşehir paylaşma ve hayırseverlik bağlamında ülkemize örnek teşkil eden bir şehir.  İnşallah yine sizlerin destekleri ile üniversitemizi her alanda nice başarıları ve güzellikleriyle adından söz ettiren günlere taşımaya devam edeceğiz” dedi.

Aktekin devamında “Üniversite olarak 2022 yılında Valiliğimiz öncülüğünde kamu kurum ve kuruluşlarımızın yanı sıra hayırseverlerimizin destekleriyle öğrencilerimize yönelik Ramazan Ayı boyunca iftar sofraları kurarak Ramazan Ayı’nın bereketini, bolluğunu, mutluluğunu ve sevincini hep birlikte yaşadık. Ancak hayatımızın birçok yönünü olumsuz etkileyen ve ülkemizi yasa boğan deprem felaketi nedeniyle ikramlarımıza ara vermek zorunda kalmıştık.  Bu sene yine Nevşehir Valiliğimizin koordinesinde Ramazan Ayı boyunca hafta içi her gün 2000 öğrencimizi aynı gönül sofrasında buluşturmaya devam kararı aldık. Ayrıca iftar sofralarımızı bu sene İlçelerde bulunan kampüslerimizde de kurmaya başladık.  Ben bu vesileyle her zaman üniversitemize destek olan başta Sayın Valimiz Ali Fidan olmak üzere Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’na, Türk Kızılay Nevşehir Şubesine, hayırsever iş insanlarımıza ve tüm hayırseverlerimize, iftar programlarımızda görev alan gönüllü öğrencilerimize ve personellerimize şahsım ve üniversitem adına bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vali Ali Fidan ise “Ramazan Ayı yardımlaşmanın ve dayanışmanın öne çıktığı, paylaşmanın, birlik ve beraberliğimizin perçinleştiği bir ay. Bizler de bugün il protokolümüz, iş adamlarımız ve hayırseverlerimizle şehrimize büyük değerler katan üniversitemizde eğitim gören gençlerimizle hep birlikte aynı sofrayı paylaşıyoruz. Ramazan ayı boyunca da öğrencilerimiz için iftar ikramları devam edecek. Bu güzel uygulama bizim ilimizde üniversite – şehir kaynaşmasının ve bütünleşmesinin en güzide örneklerinden biri olup, destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

NEVÜ  Tafana Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftar yemeğine katılarak öğrencilerle iftarlarını açan Nevşehir Valisi Ali Fidan, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir il protokol heyeti ve hayırseverler, öğrencilerle de bir süre sohbet ettiler.