Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin 1. Yıl dönümünde Adıyaman İsias Otel'de hayatını kaybeden rehberler için anma etkinliği düzenlendi.

Proğrama Nevşehir Rehberler Odası (NERO), Ankara Turist Rehberleri Odası (ANRO), Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ŞURO), Turist Rehberleri Odaları Birliği (TUREB) Başkan ve temsilcileri katıldı.

Nevşehir Turist Rehberleri Odası (NERO) Başkanı Özay Onur; '6 Şubat depreminin yıl dönümünde ISIAS Otel'de hayatlarını kaybeden meslek şehitlerimizi  anmak üzere Adıyaman'dayız. Geçen bir yılın ardından acılarımız halen yüreğimizde tazeliğini koruyor. Ben bu vesile ile 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde hayatını kaybeden başta meslektaşlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum." dedi.

DUAMIZ BİR DAHA YAŞAMAMAK

NERO Başkanı Özay Onur, Adıyaman’da 6 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirdiğimiz anma töreninde bizlerle beraber olan tüm meslektaşlarımıza ve özellikle depremin yaralarını sarmak adına elele veren tüm milletimize en içten şükranlarımızı sunuyoruz. Bu tür felaketleri bir daha yaşamamayı Cenabı Allah’tan niyaz ediyor ve milletimize bir kez daha taziye ve geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz" dedi.

İşte 6 Şubat 2023 Adıyaman depreminde Grand İsias Otel'de enkaz altında kalarak hayatlarını kaybeden Nevşehirli rehberlerimiz:

Emin Uysun (30) - Ortahisarlı

Aykut Bulut (29) - Ürgüplü

Turgut Mustafa Yedek - Uçhisarlı

Sefa Veysel Yaşar- Nevşehir

Ethem Yedek (29) - Uçhisarlı

Allah (cc) rahmet eylesin. 

FİB Haber.com ailesi olarak; hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve tüm sevdiklerine sabr-ı cemîl niyaz ederiz.

" İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn."

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun 
“Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz”

Açıklaması:

Sabredenler o kimselerdir ki, kendilerine bir sıkıntı, veya bir belâ veya hoşa gitmeyen bir şey geldiğinde:  “Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz” derler. Yani bu davranışlarıyla Allah’a döneceklerini ifade eder, kendilerinin Allah’ın kul*ları olduklarını, Onun, dilediğini yapabileceğim kabul ederler.