Ülkemizin gelişiminde ve kalkınmasında  hayati görevi ve önemi olan işçi kardeşlerimizin ve ağabeylerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyoruz.
Emeğiyle ve gücüyle değer üretmenin, helal ve alın teri ile kazanç içerisinde olan milyonlarca işçimiz bizim için vazgeçilmezdir.
Temennimiz odur ki , birçok farklı meslekte olan işçilerimizin gayretli ve samimi çalışmalarını sürdürmeleri ve emeğinden başka bir gücü olmayan milyonlarca işçilerimizin bu gün münasebeti ile anlaşılması ve haklarının verilmesidir.
Biliyoruz ki işçilerimizin talepleri sadece ücretlerinin yükseltilmesi değildir, en önemlisi emeklerinin ve çabalarının karşısında itibarlarını ve saygınlıklarını daha çok yükseltmek ve iş hayatında tarafsız ve adaletli davranılmasıdır.
Emekçi, alın teri ile çalışan işçilerimizi hain amaçlarına alet ederek, kışkırtmak, kavga ve çatışmaya sürüklemek isteyen gafillere, yasa dışı grup ve oluşumlara izin ve ortam verilmemesi önemlidir.
1 Mayıs Emeğin bayramıdır, teröristlerin, bölücülerin ve kışkırtıcıların günü değildir.
Bu duygularımla tüm Emekçi İşçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutlar, erişmek istedikleri sosyal ve ekonomik mertebelere kavuşmasını dilerim.
                                                                                           Oytun AKYOL
                                                                                    Ürgüp Ülkü Ocakları Başkanı