Nevşehir 75. Yıl Ortaokulu tiyatro kulübü öğrencileri Türkçe Öğretmenleri Hümeyra AKÇİL'in öncülüğünde gurur duyulacak bir işe imza attılar. 15 Temmuz gecesi vatanı uğruna kahramanca şehit olan Ömer HALİSDEMİR'i ve Şehit Özel Harekat Polisi Demet SEZEN'i unutmamak ve unutturmamak adına güzel bir tiyatro oyunu sahnelediler. 

Türkçe Öğretmeni Hümeyra AKÇİL tiyatro kulübü olarak planladıkları yıl sonu programında birinci bölümün komedi ikinci bölümün kahramanlık ve dram olduğunu açıkladı. Öğrencilerimize milli bilinci ve vatan sevgisini aşılamak adına hazırladıkları Ömer HALİSDEMİR anısına "Benim Aslan Kahramanım" tiyatro oyunu ve Demet SEZEN anısına " Anne Özlemi" şiiri misafirlerimize gözyaşlarına hakim olamadıkları duygusal anlar yaşattı. 

Tiyatro ile ilgili olarak Okul Müdürü Tahsin GEDİK bu anlamlı gecede gurur ve hüznü birlikte yaşadıklarını ifade ederek 15 Temmuz gecesinde vatan uğruna yapılan büyük fedakarlığı tiyatro sahnesinde canlandıran öğrencilerimize ve bu hissiyatın oluşmasına rehberlik eden Türkçe Öğretmeni Hümeyra AKÇİL ' e teşekkür ettiğini ifade etti.