Nevşehir de Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Törenlerle Kutlandı

Nevşehir’de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü için ilk tören  Nevşehir Şehitlik Parkı’nda düzenlendi.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan,Nevşehir Milletvekilleri Erdal Feralan,Ebubekir Gizligider,Murat Göktürk,Nevşehir İl Jandarma Alay Komutanı Dursun ERTUĞRUL, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Nevşehir Vatan Şehitleri ve Malül Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi, Atatürk Anıtına çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın törene katılanlarca söylenmesinin ardından bir manga asker tarafından saygı atışı yapıldı.

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam eden 18 Mart Çanakkale Zaferi  ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında, Damat İbrahim Paşa İlköğretim Okulu öğrencilerinin fuayene girişinde, Çanakkale Savaşı’ndan izler taşıyan kompozisyon gösterisi büyük ilgi gördü.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan,Türk Savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferinin 99. yıldönümünü kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin şehitler gününü kutlamanın onurunu yaşadıklarını söyledi.

Vali Ceylan, dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı,güç dengelerinin değiştiği ve olayların akışı üzerinde Türk Milletinin belirleyici bir rol oynadığı bir büyük gün olarak da değerlendirilen Çanakkale Zaferi’nin aynı zamanda Kurtuluş Savaşının ilk meşalesinin tutuşturulduğu ve büyük Türk Milletinin  kahramanlık ve fedakarlığın doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olduğunu kaydetti.
Ceylan, Türk Ordusu’nun Çanakkale’de verdiği bu büyük mücadelenin sadece dünya tarihi üzerinde oluşturduğu büyük etkiyle değil,Türk savaş sanatının uygulanış tarzı, başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kanlı mücadelede ön plana çıkardığı kahramanlar ve askeri dehalar,Türk askerinin doğasında bulunan insanı değerlerin savaş sahasında tezahürü bakımlarından da dünya savaş tarihinde o tarihe kadar görülmeyen gelişmelere de sahne olması açısından büyük bir önem taşıdığını vurguladı.