Nevşehir İl Genel Meclisinin Temmuz Ayı olağan toplantısı Meclis Başkanı Süleyman ÖZGÜN Başkanlığında, Aynur ASİLTÜRK ve Abdüsselam GÖLTAŞ ‘dan oluşan divan katip üyeleri ve Meclis Üyelerinin katılımı ile yoklama  yapılarak  açıldı.

Toplantı Haziran ayı son toplantısında alınan meclis karar özetlerinin okunmasıyla başladı. Daha sonra meclis gündeminde yer alan konular tek tek görüşülerek karara bağlandı.  

Temmuz Ayı Olağan Toplantı birleşimlerinde,

- İlimiz Ürgüp İlçesi, Bahçeli Köyü, Çekirge Mevkii 646 nolu parsele ait Depolama Alanı kurulmasına ilişkin şehir plancısı plan müellifi tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının,İl Genel Meclisince onaylanması.

-İlimiz Ürgüp İlçesi, Bahçeli Köyü 712 nolu parsele ait Yeraltı Kayadan Oyma Soğuk Hava Deposu kurulmasına ilişkin şehir plancısı plan müellifi tarafından 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının, İl Genel Meclisince onaylanması.

- Köylerimizin yerleşik alan sınır tespitlerini yapmaya devam ediyoruz bu güne kadar 153 adet köyümüzün 142 adedinde çalışmalarımız tamamlanmış kalan 11 adet köyün de talep doğrultusunda çalışmaları yapılacaktır. İlimiz Gülşehir İlçesi Gökçetoprak Köyü ve Ürgüp İlçesi Şahinefendi Köyü Köy yerleşik alan sınırı tespitinin çalışmaları için gündem maddesinin araştırılmak ve incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesi.

-İlimiz Merkez İlçe, Hamzalı Köyü, 123 ada, 80 nolu parsele ait Akaryakıt ve LPG İstasyonu, Tarım ve Hayvancılık Tesisi ile Toplu İş Yeri kurulmasına ilişkin şehir plancısı plan müellifi tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının, İl Genel Meclisince onaylanması.

- Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğünce Göreme Tarihi Milli Parkı Maket Alımı işi için gelen ödenekten kalan 89.756,00.-TL nin tenzil edilerek, Müdürlüğün diğer ihtiyaçlarında kullanılmak üzere, Mamül Mal Alımları harcama kalemine aktarılması.

-Destek Hizmetleri Müdürlüğü bütçesinin bazı harcama kalemlerinde bulunan toplam 100.000,00.-TL ödeneğin tenzil edilerek, Özel Kalem Müdürlüğü Temsil, Ağırlama, Tören, Fuar, Organizasyon Giderleri harcama kalemine aktarma yapılması.

-Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, Karasenir Köyü Köyiçi Yukarı mahalle mevkii 676 parselde bulunan 6031 m2 yüzölçümlü arsanın 2000 m2 lik kısmının Akif oğulları Hamdi YILMAZ,Halil YILMAZ,Yusuf YILMAZ,Sefa YILMAZ ve Vahti YILMAZ’a devrinin yapılması,Devir işlemlerinden çıkabilecek her türlü masrafın alıcılar (Hamdi YILMAZ,Halil YILMAZ,Yusuf YILMAZ,Sefa YILMAZ ve Vahti YILMAZ) tarafından karşılanması.

-Emniyet Genel Müdürlüğünce, İl Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri harcama kalemine bütçelenen 600.179,99 TL ödeneğin tenzil edilerek, ihtiyaç duyulan iş ve işlemlerde kullanılması için Mamul Mal Alımları ve Menkul Malların Büyük Onarım Giderleri harcama kalemlerine aktarılması.

- Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, İlimiz Kozaklı ilçesi Ayli Köyü 120 ada 87 parselde 362 m2 yüzölçüme sahip kargir İlkokul-lojmanı ve arsası vasfında kayıtlı olan ayrıca; 126 ada 4 parselde bulunan 1770 m2 yüzölçüme sahip taşınmaz kargir ev ve arsası vasfındaki taşınmazların, taziye evi ve düğün merasimlerinde kullanılmak üzere Ayli Köyü Muhtarlığı adına tahsisi ile ilgili maddenin İnceleme ve Araştırma Komisyonuna havale edilmesi.

- Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, İlimiz Kozaklı ilçesi Karasenir Köyü 576 parselde kayıtlı 261 m2 yüzölçüme sahip kargir iki katlı dükkan ve garaj vasfında, dükkan ve garajın bulunduğu taşınmazın alt katındaki 30 m2 alanı çay evi olarak kullanılmak üzere Karasenir Köyü Muhtarlığı adına tahsisi ile ilgili maddenin İnceleme ve Araştırma Komisyonuna havale edilmesi.

- Üyeler tarafından verilen sözlü ve yazılı önerilerde;

 7 İlçede bulunan Spor Kulüplerine proje karşılığı İl Özel İdaresinden nakdi yardım yapılması hakkındaki talebin, araştırılarak incelenmesi için İnceleme ve Araştırma Komisyonuna havale edilmesi.

İl Genel Meclis Üyesi Mustafa ERDOĞAN’ ın 06.08.2018-31.12.2018 tarihlerinde, Mahalli İdarelerin Yönetimi, Meclis Üyelerinin yetki ve Görevleri hakkında bilgi edinmek amacıyla gidiş- dönüş tüm masrafları kendisine ait olmak üzere yurt dışına görevli izinli olarak gitmesi.

Eğitim-Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından önceki aylarda hazırlanan rapora istinaden yapılan işlerin hangi aşamada olduğunun, ayrıca kabulü yapılacak olan inşaatların durumunun incelenmesi için Eğitim-Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonunun çalışması.

Hakkında kararlar alınarak Temmuz Ayı İl Genel Meclis toplantısı tamamlanmıştır.

Toplantının sona ermesini müteakip,5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 15.maddesi gereğince alınan kararlar Valilik Makamına sunulmuştur.