4. BÖLGE İSTİŞARE TOPLANTISI NEVŞEHİR BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ İL MÜDÜRLÜĞÜ KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE İLİMİZ NEVŞEHİR'DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Nevşehir İl Müdürlüğü tarafından "Üst Politika Dokümanlarında Bakanlığımızın Sorumlu Olduğu Eylemler ve Mevcut Durum Değerlendirmesi”, “Ar-Ge İkincil Mevzuat Uygulamaları” ve “Ürün Güvenliği Mevzuatı ve Uygulamaları” konulu 4. Bölge (Mersin, Adana, Osmaniye, Niğde, Kayseri, Nevşehir ve Karaman) İllerini  kapsayan  İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Valilik konferans salonunda gerçekleştirildi.

         Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, 4. Bölge İl Müdürlükleri ve bağlı ve ilgili kuruluşlar arasında koordinasyon ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla kurum ve kuruluşların üst düzey yöneticilerinin katıldığı, 4. Bölge (Mersin, Adana, Osmaniye, Niğde, Kayseri, Nevşehir ve Karaman) İstişare ve Değerlendirme toplantısı Nevşehir’de yapıldı.

Nevşehir Valiliği Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Nevşehir Vali Yardımcısı Nurettin ATEŞ, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürü Anıl YILMAZ, Ömer HALİSDEMİR Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan GÖRÜR Nevşehir Hacı Bektaşı Veli Üniversitesini Temsilen Prof. Dr. Bülent KURT, KOSGEB Başkan Yardımcısı Süleyman İSLAMOĞLU, Nevşehi  Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Seyfullah DURAN, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Cengiz YILDIZ, Nevşehir Kosgeb Müdürü Necati GÜNAYDIN, 4. Bölge İl Müdürleri, Bağlı ve İlgili Kuruluş temsilcileri, Bölge Kalkınma Ajansı Yöneticileri, Üniversitelerin KÜSİ Çalışma Grubu Üyeleri, Daire Müdürleri, OSB Müdürleri  ve sanayiciler katıldı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Nevşehir İl Müdürü Seyfullah DURAN, toplantıda yaptığı açılış konuşmasında, “Üst Politika Dokümanlarında Bakanlığımızın Sorumlu Olduğu Eylemler ve Mevcut Durum Değerlendirmesi”, “Ar-Ge İkincil Mevzuat Uygulamaları” ve Ürün Güvenliği Mevzuatı ve Uygulamaları”konulu 4. Bölge istişare ve değerlendirme toplantısının Mersin, Adana, Osmaniye, Niğde, Kayseri, Nevşehir ve Karaman illerinden ve ilimizden gelen  yetkililerin katılımıyla Nevşehir İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. DURAN yaptığı konuşmada “Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması yönünde inanç ve azmimiz kararlılıkla devam etmektedir. Bu kapsamda, Bakanlığımız Ar-Ge, yenilik ve tasarım destek programları ile bu amaca yönelik olarak çok önemli politikalar yürütmektedir. İl Müdürlüğümüz de bugun olduğu gibi bu amaca yönelik olarak tüm paydaşlarımızla bölgemizin ve ilimizin Ar-Ge ve yenilik ekosistemini güçlendirmek üzere devamlı olarak iletişim halindedir” dedi. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürü Anıl YILMAZ toplantıda yaptığı sunumda "Türkiye Sanayi Stratejisi Belgesi 2015-2018 için uygulanacak stratejinin uzun dönemli vizyonu“Orta-yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerde Afro-Avrasya’nın tasarım ve üretim üssü olmak” şeklinde belirlendiğini, bu hedef ve vizyona ulaşmak için Sanayide bilgi ve teknolojiye dayalı yüksek katma değerli yerli üretimin geliştirilmesi, Kaynakların etkin kullanıldığı, daha yeşil ve rekabetçi sanayi yapısına dönüşümün sağlanması ve sosyal ve bölgesel gelişmeye katkı sağlayan ve nitelikli işgücüne sahip sanayinin geliştirilmesi” şeklinde stratejik hedef ve politikaların devam ettiğini” belirtti.

Genel Müdürümüz Sayın Anıl YILMAZ’ın sunumlarının ardından, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü Personeli Mühendis Berrak KIRAN, "Ar-Ge İkincil Mevzuat Uygulamaları" konulu,  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Duygu KOLAT  "Ürün Güvenliği Mevzuatı ve Uygulamaları" konulu sunumları gerçekleştirildi. 4. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı soru ve önerilerin ardından son buldu.06/10/2016