Nevşehir’in merkeze bağlı turistik Göreme beldesinde bu yıl 4.’sü düzenlenen 4. Uluslararası Göreme Halk Oyunları Festivali renkli görüntülerle başladı.
 
Festival ilk olarak Göreme belediyesi önünden hareket eden kortej yürüyüşü ile başladı.
 
Göreme Belediyesi etkinlik alanında başlayan festival hakkında AA muhabirine açıklamalar yapan Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, 4.’sünü düzenledikleri festivale yurt içi ve yurt dışından katılan tüm ekiplere teşekkür ederek, şöyle devam etti:
 
"Göreme tarihi süreçten bugüne kadar kültürlerin buluştuğu bir merkez olma görevini sürdürüyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinden, şehirlerinden Kapadokya’nın merkezi Göreme’ye gelerek kültür çeşitliliği oluşturan ekiplerimiz bu kaynaşmayı yaşatan birer elçi durumundalar. Bizim için Göreme'ye gelen misafirlerimizin buraya gelmeleri kadar, memnun gitmeleri de çok büyük öneme sahip. Ben buradan tüm dünyaya insanlarına bir çağrıda bulunuyorum. Dünya kültürlerinin buluştuğu Göreme’ye gelin, ülkemiz ve şehrimiz çok güvenli. Türkiye'ye gelin ve Göreme'yi de görmeden gitmeyin."
 
Festivalde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gürcistan, Özbekistan, Kazakistan ve Bulgaristan ülkelerinden gelen halk oyunları ekipleri ile yurt içinde de Kırşehir, Bursa ve Ankara'dan gelen toplam 8 halk oyunları ekibi yer aldı.
 
Yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 400 kişinin katıldığı festival, bu yıl “15 Temmuz Özel Gösterimi” bağlığında gerçekleştiriliyor.
 
4. Uluslararası Göreme Halk Oyunları Festivali 15Temmuz Cumartesi günü 15 Temmuz Anma Programı ile sona erecek.