12-15 Temmuz tarihlerinde Nevşehir'de gerçekleştirilecek festivale Türkiye, KKTC, Gürcistan, Bulgaristan, Kazakistan ve Özbekistan halk oyunları ekipleri gösteri düzenleyecek.
Nevşehir'e bağlı Göreme beldesinde gerçekleştirilecek  4. Uluslararası Göreme Halk Oyunları Festivali'nde Türkiye’den Ankara, Bursa, Kırşehir, KKTC, Gürcistan, Bulgaristan, Kazakistan ve Özbekistan halk oyunları ekipleri gösteri düzenleyecek.
Belediye Etkinlik Alanında düzenlenecek festivale yerli ve yabancı turistler ile belde halkının yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.
Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm insanlığın ihtiyacı olan, halklar arası kardeşlik ve dostluk köprüsünün bu tür festivallerle sağlanacağına inandığını ifade etti.
Dünyanın ve Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da farklı ülkelerden kültürlerin halk oyunlarıyla yansıtıldığını kaydeden Cingil, "Farklı ülkelerden gelen konuklarımıza halkımızın misafirperverliğinin en açık şekliyle gösterildiği festivalde toplumsal kaynaşma yaşanıyor. Halk oyunları festivalinin bölge ve Türkiye turizmi adına faydalı olacağına inanıyorum" diye konuştu.
Festivalin, Kapadokya bölgesinin tanıtımına katkı sağladığını dile getiren Cingil, gelecek yıl daha çok ülkeden halk oyunları ekibin katılımıyla organizasyon gerçekleştirilmesini hedeflediklerini kaydetti.
Geçen yıl düzenlenen festivalin darbe gecesinin yaşanması nedeniyle 4. Uluslararası Göreme Halk Oyunları Festivalinin bu yıl “15 Temmuz Özel Gösterimi” başlığında özel bir hazırlıkla sunulacağı belirtildi.