Nevşehir'in Acıgöl Ilçesine bağlı Kurugöl Köyünde bir süredir içme suyu sıkıntısı yaşanıyordu.Nevşehir ili, Acıgöl ilçesi, Kurugöl Köyü Sosyal.Kültür.Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetimi doğduğu toprakları unutmayarak büyük bir vefa örneği sergileyerek köylerine yeni içme suyu kuyusu açtılar.

İstanbul'da bulunan Kurugöl Köyü Sosyal.Kültür.Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde yaklaşık bir aydır süren sondaj çalışmaları bugün sonuç gösterdi ve suya ulaşıldı.

Şu aşamada Kurugöl köyünde sondaj vurularak çıkartılan suyun analizinin yapılıp içme suyu olarak kullanılıp kullanılamayacağı merakla bekleniyor...

Kurgöllü vatandaşlar tüm emeği geçenlerle birlikte Dernek Başkanları Hüseyin Tamar'a teşekkür ettiler.

Nevşehir ili, Acıgöl ilçesi, Kurugöl Köyü Sosyal.Kültür.Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tamar da yaptığı açıklamasında;

Gurbette yaşayan Kurugöllülerin çatısı olan Derneğimizin öncülüğünde köylülerimizin desteğiyle, gurbette yaşayan parasını pulunu esirgemeyen vefakar hemşerilerimizin desteğiyle Yeni Su Kuyusunu açmış bulunuyoruz.Kurugölümüz de yaşayan emeğini esirgemeyen oraya toplanıp gelen bütün Kurugöllü hemşerilerime ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Köyümüze bir şeyler yapılacaksa biz dernek ve yönetimi olarak yapmaya hazırız ...ve yapıyoruz köyümüzün su ihtiyacı vardı sondaj vurdurma kararı aldık ve bu işin maliyetini derneğimiz karşıladı.Çok şükür yeni içme suyu kuyumuzda bugün mutlu sona ulaştık.

Biz köyümüz için elimizden geleni yaptık yapıyoruz yapacacağız. Daha şimdiden bizlere inanan ve güvenen hemserilerimize bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. 


Tüm temennimiz sondaj vurularak çıkartılan içme suyumuzun analiz sonucuda inşallah iyi çıkar.Tüm Kurugöl halkımıza şimdiden hayirli ve uğurlu olsun bütün emeği gecen arkadaşlardan Allah razı olsun dedi.