NEVŞEHİR(MHA) AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Murat Göktürk, 7 Haziran seçimlerinin ardından ilk kez seçime ve sonrasına ilişkin detaylı değerlendirmelerde bulundu. Göktürk, Nevşehir’de Milletvekili sıralamasının seçim sonucuna % 100 oranda etki yaptığına inanmadığını da dile getirdi.

“Züğürt Teselissi Değil, Biz İç Anadolu Bölgesinde Çok İyiyiz”

“Biz Halkımıza Ülke Koalisyon Dönemlerine Geri Dönmesin Dedik Ama…”

Seçim çalışmaları sürecinde sık sık ülkenin yeniden istikrarsız dönemlere dönmemesi gerektiğini anlattıklarını kaydeden AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, “7 Haziran seçimlerinde AK Parti olarak iki önemli konuya vurgu yaptık. Yeni anayasa ve Başkanlık Sistemi. Seçim sonrasında Türkiye için bu iki konunun olmazsa olmaz olduğunu süreç açıkça gösterdi. Türkiye 13 yıl güçlü iktidarların olduğu bir dönemi 7 Haziran seçimleriyle geride bıraktı. Biz bunu da Vatandaşımıza anlattık. Türkiye o koalisyon dönemlerine, istikrarsız dönemlerine geri dönmesin dedik. AK Parti hükümetleri döneminde Milletvekillerinden belediye başkanlarına Türkiye önemli hizmetler kazandı. Koalisyon hükümetlerinin ülkeye neler getireceğini anlattık. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bizim istediğimiz olunca Milli iradeye saygı, olmayınca milli iradeye saygısızlık gibi bir şeyi kesinlikle kabul edemeyiz. Biz insanlarımıza saygılıyız. Seçim sürecinde biz çok ciddi bir sorun yaşamadık. Bize düşen seçim sonuçlarını iyi değerlendirip, ülkenin yolunu açmak. Eğer şu anki tabloda siyasi partiler milletin iradesini değerlendiremezse yeniden halka gidilir ve halkımız bu işin çözümünü bulur diye düşünüyorum” diye konuştu.

“Züğürt Teselissi Değil, Biz İç Anadolu Bölgesinde Çok İyiyiz”

Halk arasında züğürt tesellisi olarak ifade edilse de AK Partinin İç Anadolu Bölgesinde çok güçlü olduğunu dile getiren AK Parti Nevşehir Milletvekili Göktürk, Nevşehir’de milletvekili sıralamasının seçim sonucuna çok ciddi bir oranda etki ettiğine de inanmadığını ifade etti.

Göktürk; “Benim şahsi kanaatim milletvekili aday listesinin seçim sonucuna % 100 oranda etki ettiğine inanmıyorum. Hepimizin şahsından kaynaklanan bir takım olumsuzluklar olabilir ama Nevşehir’de ve Türkiye genelinde bu listenin seçim sonucunu belirleyici güçte olduğunu düşünmüyorum. Hani insanlar arasında söylenir ya Züğürt Tesellisi diye. Olumsuz durumlardan olumlu bir şeyler çıkarmak. Bu kesinlikle böyle değil. Biz İç Anadolu bölgesinde çok iyi durumdayız” dedi.

“Eğer Biz Nevşehir’de Kaybedersek, İktidarı Kaybederiz Demiştik”

Seçim sürecinde dikkat çektikleri bir başka hususun Nevşehir’de 3-0’ın kazanılması olduğunu söyleyen AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, “Seçim sonuçlarını öğrendimizde üzüldük. Biz bunu seçim sürecinde de söylemiştik. Eğer biz Nevşehir’de bir milletvekili kaybedersek Türkiye de iktidarı kaybederiz demiştik. Korkularımızın ve endişelerimizin gerçekleşmiş olması bizi hala üzüyor. Zira bizler bu işi kendi nefsimiz için yapan insanlar değiliz. Mustafa Açıkgöz içinde, Erdal Feralan abimiz içinde, Ebubekir Gizligider kardeşimiz içinde bunu söyleyebilirim. Bizim işimizde var, meşguliyet alanlarımızda var. Biz vatanımıza hizmet için bu işi yapıyoruz. Türkiye’yi istikrar adası olarak tutmak için bu işi yapıyoruz. Biz 24. Dönem de ciddi sıkıntılarla boğuştuk. Bunları burada anlatacak değilim. Ama ülkenin sokakları karanlığa bürünmesin, ülkemiz terör belası ile bir 30 yıl daha uğraşmasın diye bu işi yapıyoruz. 1991 yılından bu yana siyasetle uğraşıyorum. Milletimizin terazisi çok hassastır. Bunu da çok takdirle karşılıyorum. Biz seçim sonuçlarından çıkarılacak önemli dersler olduğunu düşünüyoruz. Ve basına da yansıda parti olarak milletvekilleriyle, belediye başkanlarıyla, gençlik ve kadın kollarıyla genel merkemiz bu konuyu uzun uzun ele aldı. Değerlendirmelerden önemli sonuçlar çıktı” açıklamalarında bulundu.