Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 2 proje, Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından önceki gün açıklanan Teknik Destek Programı çerçevesinde teknik destek kapsamına alındı.

 

Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 2 proje, Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından önceki gün açıklanan Teknik Destek Programı çerçevesinde teknik destek kapsamına alındı.

 

Nevşehir Belediyesi'nce hazırlanan ve Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği ile Nevşehir Ekoloji ve Sosyal Hayatı Geliştirme Derneği'nin ortak olduğu 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme Eğitimi' ve yine belediyenin ortağı olduğu Nevşehir Ekoloji ve Sosyal Hayatı Geliştirme Derneği'nce hazırlanan 'Zor İnsanlarla Başa Çıkma ve Etkili Takım Çalışması' isimli proje, başarılı projeler arasında yer aldı.

 

'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme Eğitimi' projesiyle; toplumsal cinsiyet eşitliği, toplumsal cinsiyete duyarlı yerel hizmetler, kadının insan hakları, kentsel haklar konularında Nevşehir Belediyesi'ndeki paydaşların farkındalığını geliştirip, belediye birimleri arası işbirliği teşvik edilerek il düzeyinde kurumsal kapasitenin geliştirilmesi hedefleniyor.

 

Toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme ile kadınların ihtiyaçlarının önceliklendirilmesi, farklılıklara ve dezavantajlara uygun sosyal politikaların geliştirilmesi, bu politikaların uygulanma ve değerlendirme süreçlerinin izlenmesi, kamu hizmetlerinin bu çerçevede değerlendirilmesi ve buna uygun bir biçimde planlanması ve yürütülmesinin amaçlandığı projeyle, Nevşehir Belediyesi ve ortaklarından yaklaşık 50 kişinin eğitilmesi öngörülüyor.

 

'Zor İnsanlarla Başa Çıkma ve Etkili Takım Çalışması' isimli projeyle de kişisel gelişim alanında kurumsal kapasite artırmaya yönelik olarak, etkili takım çalışması, zor insanla başa çıkma ve ikna sanatı, zaman ve stres yönetimi konularında alınacak eğitimlerle, personellerin hizmet kalitesini artırma yönünde çözüm üretme, verimli çalışma için zamanı etkin kullanma, zor insanlar ve zor durumlar karşısında kontrollü davranma kapasitelerinin artırılması hedefleniyor. Eğitim sonrasında da bu kapsama uygun başarılı projelerin hazırlanması, yürütülmesi STK'lar arası işbirliklerinin geliştirilmesine de katkı sağlanması planlanıyor.

 

Bu projeyle de Nevşehir Belediyesi ve Nevşehir Ekoloji ve Sosyal Hayatı Geliştirme Derneği'nden toplam 25 kişiye kişisel gelişim alanında eğitim verilmesi amaçlanıyor.

 

Projelerin, Ahiler Kalkınma Ajansı ile yapılacak sözleşmelerin ardından Aralık ayı başında yürütülmesi amaçlanıyor.