Akil insanlar İç Anadolu Bölgesi Başkanı Ahmet Taşgetiren Hocamızın konferansı ile başlayan kutlu doğu programına AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Erdal Feralan,Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ile Parti teşkilatı,Belediye Başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldılar.

 

Araştırmacı-Yazar Ahmet Taşgetiren hocanın o eşsiz anlatımında “Çağımızda Resulullahı Yaşamak “konulu konferansında Peygambet Efendimizi anlattı Ürgüp ilçemiz gül koktu.

Ahmet Taşgetiren Kimdir?

1948 yılında Kahramanmaraş’ta dünyaya gelen Ahmet Taşgetiren 1965 senesinde Kahramanmaraş İmam Hatip Okulunu, 1970 yılında da İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü’nü bitirdi. Yeniden Milli Mücadele, Pınar, Türk Edebiyatı dergilerinde yazılar yazdı, yöneticilik yaptı. Günlük Bayrak gazetesinde, daha sonra da Tercüman gazetesinin yazıişleri kadrosunda çalışan Ahmet Taşgetiren uzunca bir süre de Zaman gazetesinde haftada bir yayınlanan makaleleri ile yer aldı. Yeni Şafak gazetesinde 10 yıl boyunca başyazar olarak çalışan Taşgetiren, 1986 yılından bu yana Altınoluk dergisinin Yazıişleri Müdürlüğü görevini yürütüyor. Halen Bugün gazetesinde okuyucularıyla beraber olan Ahmet Taşgetiren, haftalık Aksiyon dergisinde yazıyor, ayrıca hafta içi her gün Burç Fm de gündemdeki meseleleri değerlendiriyor. Taşgetiren evli ve beş erkek evlat babasıdır.

 

Ahmet Taşgetiren’in Yayınmış Eserleri Şunlardır:  Sonsuz Bîat, Sistem Sancısı, Rahmet Toplumu, Yeni Bir İslâm Dünyası, Altın Öğütler, Kur’an Ölçülerine Göre Mü’min-Kafir-Münafık, Mü’minde Ruhi Disiplin, İnsan Krizi, Hüvel Baki, Müslüman ve Sistem Tartışmaları, İslam’ı Aşkla Yaşamak, Din Dili Kalp Dili, Bizansa Çağrı Yöneltmek, Resullullah’a Kardeş Olmak, Müslüman Kalabilme Davası, Bu Toprağın İmanı, Yüreğini Yokla Ey Dost.


Öte ayndan Kutlu Doğum Nedeniyle Ürgüp te vatandaşlara pilav dağıtıldı...

Diyanet İşleri Başkanlığının, 1989 yılından itibaren çeşitli etkinliklerle icra ettiği  "Kutlu Doğum Haftası" çerçevesinde bu yıl da İlçe Müftülüğümüz Dua yeri ve Musalla Camilerinde  Kutlu Doğum Pilavı ikram edildi.

Cumartesi günü öğle namazından önce tilavet edilen Kur’an ziyafeti ve mevlidi şerifin akabinde İlçe Müftümüz Sayın Murat ÇAKIR, okunan hatimlerin ve mevlidi şerifin duasını yaptı.

Mevsimin ilkbahar olmasına rağmen katılımın yoğun olduğu programlarda, katılımcılar Kur’an tilavetine doydular.

Kılınan Öğle namazından sonra Dua yeri ve Musalla camilerinde halka ‘Kutlu doğum pilavı’ ikram edildi.   

.

Pilav ikramı, kültürümüzde bulunan eski bir gelenektir. Ocağın tütmesi, aşın kaynaması toplumsal yaşamın, birlik, beraberlik, refah ve mutluluğun, özgürlüğün, ailenin, sevginin, paylaşmanın sembolüdür.

İlçe Müftülüğümüzde her yıl olduğu gibi bu yılda  Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde düzenlediği Kutlu Doğum Pilavı ikramı ile Peygamber sevgisi etrafında insanları buluşturma, kaynaştırma, kardeşlik ve hoşgörü duygularının yaygınlaşmasına vesile olmak için Kutlu Doğum Pilavı ikramında bulunuldu.