AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi'ne hazırlanıyor.

 

Ankara Arena Spor Salonu'nda, 30 Eylül Pazar günü yapılacak büyük kongre için hazırlıklar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Türkiye'de ilk defa bir parti, kongre için şarkı ve klip hazırlattı. Sözleri ve bestesi Özhan Eren'e ait olan şarkı için klip çekildi. Klipte 81 il teşkilatından partililer rol aldı. Büyük kongreye 30 bin partilinin katılması beklenirken, partililerin salon içi ve dışında kongreyi rahat bir şekilde takip edebilmeleri için teknik çalışmalar da devam ediyor.

AK Parti Büyük Kongresi'nde medya için de özel düzenlemeler yapılacak. Yine Türkiye'de ilk defa televizyonların rahat bir şekilde canlı yayın yapabilmeleri için modül sistemi kurulacak. Televizyonlar bu sistemde rahat bir şekilde canlı yayın yapabilecek.

Kongrede, ilk defa bir siyasi parti kongresinden full HD canlı yayın gerçekleştirilecek. 12 kamera ile yapılacak canlı yayın, yurt içi ve yurt dışındaki televizyonlara ücretsiz bir şekilde verebilecek.

Kongrede ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması işitme engelliler için işaret diline de çevrilecek.

KURTULMUŞ ROZET TAKACAK

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Demokrasi şöleni olsun” dediği kongre öncesindeyse partide katılım hareketliliği yaşanıyor. DP eski Genel Başkanı Süleyman Soylu ve arkadaşlarından sonra HAS Parti’yi fe eden Numan Kurtulmuş ve ekibi de yarın İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek törenle AK Parti rozetlerini yakalarına takacak. Törende, başta Kurtulmuş olmak üzere partiye katılacak isimlere rozetlerini Başbakan Erdoğan takacak. Kapatılan HAS Parti teşkilatının da AK Parti’ye toplu katılımı öngörülüyor.

 

LİSTE HEYECANI

 

Milletvekili ve partilileri ise Başbakan Erdoğan’ın, yarın çıkacağı ABD gezisi sonrasında son şeklini vereceği MKYK listesine girme heyecanı sardı. Kurtulmuş’un yanı sıra, HAS Parti’den geçecek Teoman Rıza Güneri, Şeref Malkoç’un da parti yönetimine girebileceği konuşuluyor. Geçtiğimiz günlerde partiye katılan Süleyman Soylu’nun listede yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca, milletvekillerinden Yalçın Akdoğan, Prof. Dr. Naci Bostancı, Nihat Zeybekçi, Zeynep Karahan Uslu gibi isimlerin de MKYK’da yer bulması bekleniyor. Üç dönem şartına takılan isimlerin gözü de yeni MKYK listesinde.

 

TÜSİAD DA DAVETLİ

 

Kongre için, TÜSİAD’ın da aralarında olduğu onlarca STK’ya da davetiye gönderildiği bildirildi. Türk-İş, Hak-İş, TİSK, TOBB, Memur Sen, Kamu Sen gibi kuruluşlar ve çok sayıda STK temsilcisinin kongreye misafir olması bekleniyor.

 

DÜNYA DAVETLİ

 

Aralarında ABD Başkanı Barack Obama, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putun, Arap Baharı sonrası iş başına gelen liderler dahil çok sayıda davetiye gönderildi. Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Irak’ın Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesut Barzani, Almanya Eski Başbakanı Gerhard Schröder, şu ana kadar kongreye katılacağını bildiren isimler olduğu bildirildi. Sadece yurt dışından 150′in üzerinde konuk gelmesi bekleniyor.

 

VAN MİNUTE VETOSU

 

Edinilen bilgilere göre kongreye yurt içinden siyasi partilerde davet edildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, BDP’ye davet konusunda Manşettv`ye “Herhalde çağırmayız” dedi. Mevcut Suriye yönetimi ile İsrail davet vetosu yedi. Edinilen bilgilere göre Gazze’ye yardım götürmek hedefiyle yola çıkan Mavi Marmara gibi bir gemide bulunan İsrailli Arap asıllı bayan milletvekili Hanin Zuabi davetliler arasında.