Geçtiğimiz ay içerisinde sıkça tartışılan ve tarım Bakanı Faruk Çelik’inde İstanbul’daki fırınlar için “neyin fiyatı zamlandı da zam yapıyorsunuz?” sorusuna bir cevap verilmemesine rağmen Aksaray’da ekmeğe 10 kuruşluk zam yapıldı.

Ülke gündeminde en çok et ve süt ürünleri tartışılırken vatandaşların en çok para harcadığı gıda maddesi olan ekmeğe yapılan zammın tartışılmaması dikkatlerden kaçmıyor. Konu hakkında konuşan vatandaşlar yaptıkları açıklamada; “Aksaray gibi bir yerde bir ekmeğin 90 kuruşa satılmasını anlayamıyoruz.

Tarım bakanı geçenlerde sordu neye zam geldi diye. Fırınlar artan maliyetleri konuşurken bakanın sorusuna cevap verebilen bir fırın çıkmadı. 10 kuruşluk zam az gibi görünse de düşük gelirli vatandaşların en büyük besin kaynağı ekmek. Asgari ücrete yapılan zamdan sonra fırıncılarda cebimizden bir kısım haraçlarını almış oldular. Keşke ekmeğe zam yapmakta gösterdikleri birlik ve beraberliklerini her alanda kalitelerinde gösterseler. Aksaray’da satılan ekmeği başka bir ilde satmaya kalksalar iflas ederler. Sattıkları ekmekte kalite ve standart yok.

Ekmeğin içini şişirip dışını pişirip satıyorlar. Şu anda bir kilo ekmek İstanbul’da kaç para Aksaray’da kaç para cevap versinler. Madem ekmek 90 kuruş oldu yetkililerden tarım il müdürlüğünden sürekli denetim yapmasını istiyoruz. Aksaray’ımızda millet kolay kazanmayı çok seviyor. Zam yapmak kolay ama vatandaşa kaliteli ekmek vermek zor. Bizler sizden kalite bekliyoruz. Bir de Nisan ayında ekmeğin 1 TL olacağı iddia ediliyor.

Parça parça zam yapıp bizleri alıştırmaya çalışıyorlar. Ama bir kilo ekmek neredeyse bir kilo peynir fiyatına yaklaştı. Ama ülkede hala et ve süt ürünleri tartışılıyor” diyerek tepkilerini dile getirdiler