Aksaray'a bağlı  YalnızCeviz Köyü Camii İmam-Hatibi Ahmet ÖKÇE Hocanın fedakarlık örneği gösterek cami alışkanlığı olmayan gençlere yönelik  köy kahvehanesinde kış mevsimini fırsat bilerek sohbet çalışması başlattı.Kendisi çalışma programını şu şekilde sıraladı.

PAZARTESİ

Pazartesi günü yatsı namazından sonra kahvehanede toplanan gençlere , kısa namaz sürelerin iniş sebebleri ile ilgili ve surelerin  ne anlama geldiği konusunda  kısa özlü birşekilde  tefsir bilgileri verilerek,gençlerin sureler hakkında  genel bilgi alması sağlanıyor.

ÇARŞAMBA

Çarşamba günü yatsı namazından sonra  yine kahvehanede gençlerle ‘’Hayatüs-sahabe’’  sahabeyi Güzin hakkında bilgiler verilip, onların hangi sıkıntılar içinde islamı yaşadıkları ve hayatlarından kesitler işleniyor.

CUMATESİ

İbadetler konusunda özellikle namaz konusu işleniyor namazın önemi ve niçin kılmamız gerektiği konusunda namazın hem maddi, hemde manevi faydaları hakkında bilgiler veriliyor. Bunun yanında iyilik ,hayır ,sosyal ilşkiler konusunu işlenip soru-cevap şeklinde, katılan genç  arkadaşların öğrenmek istediği konular hakkında doğru bilgi verme,hurafelerden arınmış bir bilgi verme şekilde programlar oluyor

Bu çalışmalar da genellikle Diyanet İşleri Başkanlığının kaynaklarından yararlandığını ifade eden İmam ÖKÇE 'Doğru bilgi vermeye çalışıyoruz. Bundan da gençlerimiz gayet güzel faydalanıyorlar . Köyümüzde namaz kılma oranında gözle görülür bir artış oduğunu muşahede ettik. Katılımlarından dolayı gençlerimize teşekkür ederiz',dedi.