Fuara gitmeden önce Hükümet Meydanında Malaklılar Aksaraylılara gösterildi. İri yapıları, sarkık yüzleri, sadakati ve genetik özellikleri ile diğer Çoban Köpeklerine göre farklıları bulunan Malaklılar vatandaşların yoğun ilgisini gördü.

     Aksaray malaklısı Dünya çoban köpekleri içerisinden fiziki olarak en büyük köpeklerinden

    Malaklıları Koruma Dernek Başkanı Muammer Tıpırdamaz yaptığı açıklamada;Malaklısı Dünyadaki çoban köpekleri içerisinde fiziki olarak en büyük köpeklerimizdendir. Özelliği surat yapılarından başta belli olmaktadır. Tüy yapısı kafa yapısı, gerdan yapısı, göz yapısı, dudak yapısı bunlardır Aksaray Malaklısının özellikleri dedi.

Aksaray malaklısının tanıtımına tarım platformu da tam destek veriyor.

Aksaray Tarım Platformu Üyesi Mahmut  Aktürk Her şehrin bir markasının olduğunu Aksaray’ında en önemli markalarından birinin de Aksaray Malaklısı olduğunu ifade etti.Aktürk konuşmasının devamımda”Bu gün Anadolu Aslanı diye nitelendirdiğimiz Aksaray Malaklılarını İstanbul EMIT Fuarına gönderiyoruz.Ülkemizde her şehrin kendisine ait bir simgesi var.Kimisinin bir Turizm beldesi var kimisinin kendine ait doğal güzellikleri var.Van’ın Kedisi var Sivas’ın Kangalı var.Aksaray’ında Malaklısı var.Biz Aksaray Tarım Platformu olarak Aksaray’ın tanıtımı noktasında çok ciddi faaliyetler sergiliyoruz.Bu faaliyetler içerisinde en önemli öğenin de Tarım Platformu adına Aksaray’ın tanıtımında Aksaray malaklısı olduğunu düşünüyoruz ve Aksaray Malaklısının tanıtılması noktasında çok ciddi destekliyoruz.”dedi.

     İstanbul’da düzenlenecek olan EMITT Fuarı’nda Aksaray’ın tanıtımda iki tane yetişkin on tane yavru Aksaray Malaklısı görev alacak.