AK Parti Derinkuyu Belediye Başkan Aday Adayı Bülent Aksoy,mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz s.a.v.’in dünyaya teşrif buyurdukları, çocukluk ve gençlik yıllarını geçirdiği, Nübüvvet kitabının hem ön sözünün hem de son sözünün indirildiği, Hz. Adem a.s.’dan itibaren tevhit inancının merkezi ve Müslümanların kıblesi olan Kâbe’nin de bulunduğu, Mekkeli müşriklerin bitmek tükenmek bilmeyen eziyetleri sonucunda müminlerin hicret etmek zorunda kaldığı ve Efendimiz s.a.v. Mekke’den çıkarılırken yaşlı gözlerle “Ey şehir, senden çıkarılmasaydım vallahi seni terk etmezdim’’ dediği şehir, Mekke’nin fethinin 1383.yıl dönümünü büyük bir coşku ve mutlulukla yaşıyoruz.

Hem yönetenlerin hem de yönetilenlerin büyük ibretler alacağı bu büyük Fetih, Tevhid inancı hâkimiyetini ilan etmiştir. Bu fetihten sonra diğer fetihler arka arkaya gelmiş ve İslâm, üç kıtaya, bütün iklimlere hızla yayılmaya başlamıştır. Peygamberimizin "Size karşı konulmadıkça, size saldırılmadıkça, hiç kimseyle çarpışmaya girmeyeceksiniz, hiç kimseyi öldürmeyeceksiniz." uygulamasıyla fethettiği gibi gönülleri fethedelim.

Bu duygu ve düşüncelerimle fethin 1383.yıl dönümünü kutluyor, Huzâa kabilesi ve tüm İslam şehitlerimize yüce Allahtan rahmet diliyor, 2014 yılının ülkemiz, milletimiz ve tüm İslam alemi için birlik, beraberlik, dayanışma ve zulümlerin son bulduğu bir yıl olmasını niyaz ediyorum.”