Kritik noktalarda gerçekleştirilecek eylem planlarını Avrupa’dan alarak örgüte aktardığı belirlenen Kaycnski ve 6 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Okmeydanı'nda terör örgütü DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Almanya istihbaratı BND ajanı Stephan Shak Kacynski, 6 örgüt üyesiyle birlikte tutuklandı. Emniyet ve savcılık sorguları tamamlanan Kacynski ve 23 şüpheli İstanbul 4. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.
Mahkeme, Kaczynski, Veysel Odabaşı, Cavit Yılmaz, Sercan Sarıkaya, Berk Ercan ve 18 yaşından küçük 2 zanlı 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanmasına karar verdi. 8 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SALDIRI PLANLARINI VERDİ

Tutuklanan BND ajanı Kacynski'nin İstanbul'u kana bulmak için eylem planları hazırladığı ortaya çıktı. Terör örgütünün sözde liderleri ile görüşen Kacynski, kritik noktalarda gerçekleştirilecek 3 terör eyleminin startını vermek için İstanbul'a geldi.
Sık sık Türkiye'ye gelerek örgütle ilişkiye geçen Kacynski'nin Çağlayan adliyesine yapılan saldırının emrini veren örgütün sözde lideri Hüseyin Fevzi Tekin'le de Yunanistan'da irtibat kurduğu belirlendi.

YÜKLÜ MİKTARDA PARAYLA GELDİ

DHKP-C ile Alman İstihbaratı BND arasındaki irtibatı kuran isim olan Kacynski örgüte finansal desteği de sağlıyordu. 6 Şubat'ta İstanbul'a gelen Kacynski Avrupa ülkelerinden aldığı yüklü miktarda parayı örgüte aktardı. Alman ajanın hesap hareketlerini inceleyen istihbarat birimleri, Kacynski'den gelen yüksek miktardaki paranın Yunanistan ve Bulgaristan'daki kamplardan sorumlu teröristlere aktarıldığını tespit etti.

TALİMATLAR NEVŞEHİR'DE

Kacnyski, Türkiye'ye ilk girişi 1996'da yaptı. Daha sonra 2007, 2009, 2011, 2014 yıllarında Türkiye'ye geldi. 2015 yılında iki kez Türkiye'ye gelen Kacnyski'nin ilk gelişinde örgüt elemanları ile birlikte Nevşehir'de tatile gittiği, burada istişarelerde bulunarak fikir alışverişi yaptığı ve talimatları aktardığı ortaya çıktı.


ÖRGÜT DAVALARINI TAKİP ETTİ

DHKP-C' nin Avrupa'daki birçok eylemine katıldığı belirlenen Kacynski, Türkiye'de de Gazi olayları, Hayata Dönüş Operasyonu ve DHKP-C şüphelisi Avusturyalı gazeteci Sandra Bakutz'un duruşmasını takip etti. Örgüt üyeliğinden tutuklanan Cavit Yılmaz'ın ise İstanbul Emniyeti'ne saldırı düzenlerken öldürülen terörist Elif Sultan Kalsen'le mektuplaştığını itiraf ettiği öğrenildi.

POLİSLERE 'SIRA SİZE GELECEK' TEHDİDİ
Emniyet ifade vermeyen BND ajanı Kacnyski, sağlık kontrolüne götürülürken Türkçe, “Baskılar bizi yıldıramaz” diye slogan attı. Alman ajanın emniyetteki işlemleri devam ettiği sırada görevli polisleri, “Sıra size de gelecek” diyerek tehdit ettiği ileri sürüldü.

KAYNAK: www.haber7.com