Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Altınışık, muhtarların SGK primlerinin devlet tarafından ödenmesi ve silah harçlarının alınmaması konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından dolayı kendisine teşekkürü bir borç bildiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarların hemen hemen bütün sorunlarını yakından bildiğini ve bunların çözümü adına da önemli adımlar attığını kaydeden Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık, “Biz Nevşehir Muhtarlar Derneği olarak aynı zamanda Muhtarlar Konfederasyonu yönetimindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Külliye’de Türkiye genelinden 3 bine yakın muhtarı misafir etti.

Biz geçtiğimiz yıl emekli olmayan muhtarlarımızın SGK primlerinin devlet tarafından ödenmesi konusunda müracaatta bulunmuştuk. Öte yandan muhtarlığı bırakan ve silah taşıyanların 4 bin 013 lira da harcı vardı. SGK primlerinin devlet tarafından ödenmesi ve silah harçlarının alınmaması konusundaki müjde bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Bu konuda başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Sayın Hüseyin Akdeniz’e emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliriz” dedi.