Diyanet İşleri Başkanlığı Emekli Başkan Yardımcısı Mehmet Altunkaya, Nevşehir’de yeni hizmet vermeye başlayan H. Pembe Avlanmaz, Kur’an Bilimler Merkezini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Ziyarete, Emekli Başkan Yardımcısı Mehmet Altunkaya, İl Müftüsü Yakup Öztürk, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri ve Daire müdürleri katıldı.

Altunkaya, İl Müftü Yakup Öztürk’ten H. Pembe Avlanmaz, Kur’an Bilimler Merkezi ve Dini İlim, Eğitim ve İbadet Külliyesi hakkında bilgiler aldı.

Müftü Öztürk; “H. Pembe Avlanmaz, Kur’an Bilimler Merkezinin hizmete başladığını,  Hizmet İçi Eğitim Kurslarının burada başladığını ve yapıldığını ve On bin kişinin namaz kılacağı büyük bir cami, Müftülük hizmet binası ve Müştemilatında Konferans Salonu, taziye salonu, imarethane, Kütüphane, vb. birçok sosyal ve kültürel hizmetlerin sunulacağı Külliye inşaatı hızla ilerlemektedir” dedi ve Mehmet Altunkaya hocamıza Konferansından ve ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Böyle güzel bir binanın yapımında emeği geçenlere, çaba sarf edenlere teşekkür eden Emekli Başkan Yardımcısı Altunkaya, Camisiyle, Müftülük Hizmet Binasıyla, Eğitim Merkeziyle, İmam Hatip Okullarıyla böyle büyük bir projeyi başlattıkları için başta Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e ve Müftü Yakup Öztürk’e teşekkür etti.