Nevşehir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün 02.07.2014 tarih ve 71973687- 145.07/3153 sayılı yazı ile Danıştay’ın kararı doğrultusunda ambalaj atığı üreticilerinin, ambalaj atıklarını Belediyelerin toplama sistemine ayrıştırılmış olarak ve bedelsiz olarak vermesi gerektiği bildirilmiştir.
Bu doğrultuda; Avanos Belediyesi, ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması, ayrıştırılması ve geri kazanım çalışmaları için Kadıoğlu Plastik Tar. Oto. Pet. Nak. Tic. Ltd. Şti. ile sözleşme imzalamıştır. Avanos Belediyesi sınırlan içerisindeki ambalaj atıkları Kadıoğlu Plastik Tar. Oto. Pet. Nak. Tic. Ltd. Şti tarafından toplanacaktır.

Bu nedenle her türlü ambalaj atığı ( kağıt, karton, metal, plastik, pet, cam, meyve suyu kutusu, süt kutusu) vb. atıklar diğer atıklardan ayrı olarak biriktirilmeli, çöpe karıştırılmamalı ve Nevşehir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yazısına göre Belediyenin toplama sistemine verilmelidir.

Bu hususta; Avanos Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ilçemizde faaliyet sürdüren lokanta, kafe, çay bahçesi vb. iş yerlerine tebligatta bulunarak geri dönüşüm poşetleri dağıttı. Geri dönüşüm poşetleri ilgili iş yerlerinden günlük olarak toplanacaktır.