NEVŞEHİR(MHA) Son yıllarda araç parkını tamamen yenileyen Ürgüp Belediyesi, elde kalan son bir kaç aracı da bakım ve yakıt giderlerini azaltmak amacıyla elden çıkaracak.

Belediye su işleri hizmetinde kullanılan 50 NC kamyonet ve Kartal otomobil ve 302 otobüs gibi araçları elden çıkaracaklarını ifade eden Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Ürgüp Belediyemizin hizmette verimliliği tükenmiş olan bazı araçların yedek parça temininde karşılaşılan zorluklar, yakıt ve diğer giderleri ekonomik olmayan araçların elden çıkarılacağını ifade etti.

Başkan Fahri Yıldız, gerekli maliyetlerin önümüzdeki günlerde belirleneceğini, araçların hurdaya çıkarılacağı veya ihale yolu ile satılacağı kararlaştırılacak dedi.

Öte yandan Ürgüp Belediyesinin son yaptığı hizmet alım ihale şartlarında bulunan 4 adet araç, ihaleyi alan firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Neiş tarafından Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'a teslim edildi.

Kurban kesilerek teslim alınan 4 adet sıfır km, son model ford marka aracın Belediye hizmet araçlarından hiç bir farkı olmadığını belirten Başkan Fahri Yıldız, araçların diğer araçlar gibi titizlikle kullanılacağını belirterek yüklenici firmaya teşekkür etti.

Araç teslim töreninde konuşan Başkan Fahri Yıldız, Belediyede 3 yıllığına istihdam edilmek üzere hizmet alımı yoluyla alınan işçilerimizin yüklenici firması olan Expres Kurumsal Hizmetler AŞ'nin 3 yıllık sözleşme dahilinde olan ve belediyemiz hizmetlerinde kullanılacak son model sıfır km araçlar 3 yıl süreyle belediyemiz emrinde çalışacak olup her türlü hukuki, sigorta, kasko, yedek parça gibi girdiler yüklenici firmaya ait olacaktır. dedi.

Sözleşme süresi bitiminde araçların firmaya iade edileceğini de belirten Yıldız, araçların resmi hizmet aracı niteliğinde olduğunu belirterek, şahısların özel işlerinde kullanılmayacağının altını çizdi.

Başkan Fahri Yıldız, Yeni hizmet araçlarının Ürgüp'e hayırlı olmasını dileyerek, 2023 vizyonumuz ve Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümüne son hızla hazırlandıklarını, "Altyapısı bitmiş, üst yapısı vatandaşların kullanımına uygun hale getirilmiş bir kent olarak 2023'e hazır bir kent olarak hazırlanmaktaki kararlılığımızı ifade ediyor, Ürgüp ve Ürgüplülerin her şeyin en iyisine layık olduklarını bir kez daha ifade etmek istiyorum. Yeni hizmet araçlarımız hayırlı olsun." dedi.

Dua edilerek kurban kesilmesinin ardından 50 UB 042, 50 UB 043, 50 UB 044 ve 50 UB 045 plakalı beyaz renk son model araçlar hizmete kazandırılmış oldu.