Nevşehir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Düzgün yaptığı açıklamada, kusur tablosunda yapılan değişiklikle standartlara uygun olmayan plakaların muayeneden geçemeyeceğini kaydetti.

Plakaları standartları karşılayamayan ve bu yüzden muayeneden geçemeyen araç sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere ceza kesilmeyeceğine dikkati çeken Düzgün, buna karşın sürücülerden plakalarını uygun olanlarla değiştirmelerinin isteneceğini belirtti.

Araç sahiplerinin plaka değişimi için öncelikle Trafik Şube Müdürlüklerine başvurmaları ve form doldurmaları gerektiğine işaret eden Düzgün, plakaların söz konusu belgeyle il ve ilçelerdeki TŞOF birimleriyle kayıt tescil bürolarında 31 lira karşılığında değiştirilebileceğini ifade etti.

Düzgün yaptığı açıklamasında; Değerli Araç Sahibi Kardeşlerim, Standart Dışı Plakalar, App Plakalar , Plakalarda Vida , Silik Plakalar , Araç Muayenesinden Ağır Kusur Olarak Değerlendiriliyor Ve Muayeneden Geçmiyor, Bu Şekilde Olan Plakalar Varsa , Muayene İstasyonuna Gitmeden Bu Saydığım Eksikleri Gidersinler.