Gümüşkent Belediyesinde üç dönem belediye başkanlığı görevini yürüten Mustafa Arıkan, Ak Parti’den milletvekilliği aday adaylığı için başvurusunu geçtiğimiz günlerde yaptı.

Gümüşkent eski belediye başkanı Mustafa Arıkan, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde AK Parti'den Nevşehir milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.Arıkan, AK Parti il başkanlığına giderek resmi başvurusunu yaptı.

Arıkan, burada yaptığı açıklamada, Yeni Türkiye'nin yeni meclisinin 7 Haziran'da yeniden teşekkül edeceğini belirterek: "Bu yeni meclis yeni Türkiye'nin çiçeği burnunda başbakanımızın ve büyük usta sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye'nin yeni temellerini atacaklardır.
Bu açıdan bu seçimi çok önemsiyoruz. Elbetteki yeni Türkiye dediğimiz zaman 2002'den buyana bu hükümetin yapmış olduğu icraatlar bunların teminatı olduğu için, daha iyiye daha güzele götüreceğinden hiçbir şüphemiz olmadığından dolayı diyoruz ki yeni Türkiye, yeni işlemler ve Türkiye'nin daha iyi bir yere gelmesi meselesidir.Biz Türkiye sevdalısıyız. Türkiye'nin meseleleriyle bu kadar uğraşan başbakınımızın ve cumhurbaşkanımızın önünü açmamız lazım. Allah'ın izni ile bu meclis 400 kişi ile gidecektir." dedi.

Tecrübeli bir siyasetçi ,Eğitimci, ve ticaret adamı olarak Nevşehir'in bütün sorunlarını ve  çözüm yollarını çok iyi bildiğini ifade eden Arıkan: "Elbetteki Türkiye bizim sevdamızdır. Nevşehirimizde Türkiye'nin içinde bir parça. Biz Nevşehirliyiz: Nevşehir milletvekili seçileceğiz. O bakımdan Nevşehir'i çok sevdiğimizden dolayı Nevşehirin meselelerini önemsiyorum. Gidecek olan milletvekilimiz de Nevşehir'in meselelerinin üstesinden gelmesi bakımından  Nevşehirimiz için de bu seçimin çok büyük önemi var.

Eğer Rabbim nasip eder seçilirsem, 
Nevşehir'in sorunlarını bir bir halledeğime inanmanızı istiyorum.  Nevşehir in sorunlarını çok iyi biliyorum. Benim gerek memuriyet, gerek ticaret, gerek siyaset hayatım Nevşehir de geçti. Vatandaşın sorunlarıyla ilgilenmekle geçti. O bakımdan Nevşehirin sorunlarını çok iyi biliyorum. Biz bilgi ve tecrübelerimizle öncelikle Nevşehirin sorunlarına çare olmaya çalışacağım" dedi.