TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk, “Yurt dışında yaşayıp, vatanına dönmek isteyen çok sayıda gurbetçimiz var. Gelsinler memleketlerine yatırım yapsınlar, biz de destekleyelim” dedi.

TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk, Nevşehir Gündemin adresi FİB Haber Merkezinde karşılaşarak tanıştığı Hollanda Nevşehirliler Federasyonu Başkanı Şengezer Kürk'e gurbetçilerimizin durumu ve memleketlerine yatırım hakkında düşüncelerini sordu.

Hollanda Nevşehirliler Federasyonu Başkanı Şengezer Kürk'te ,“Yurtdışında bir çok değerli hemşehrilerimizin tarım ve kırsal kalkınmaya yönelik Türkiye’de yatırım yapmak istiyor” dedi. Kürk,Gurbetçilerimizin yatırım için birikimlerini değerlendirecekleri ve güvenebilecekleri bir yol haritası arayışı içerisinde olduklarını ifade etti.

TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk'te, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Türkiye Cumhuriyeti adına Avrupa Birliği’nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA’nın Kırsal Kalkınma Bileşeni (IPARD Programı) kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin çok ciddi denetim ve kontrol mekanizmasıyla önemli bir kurum olduğunu ifade etti.

Asiltürk, Kürk'e kurumun Avrupa Birliği (AB) fonlarından sağladığı hibe kredileriyle ilgili bilgi verdi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk, kurumun özellikle tarım ve hayvancılık sektöründeki yatırımlara 15 bin eurodan 3 milyon euroya kadar hibe desteği sağladığını söyleyerek, “Yurt dışında yaşayıp, vatanına dönmek isteyen çok sayıda gurbetçimiz var. Gelsinler Nevşehir'e memleketlerine yatırım yapsınlar, biz de destekleyelim. Küçük çiftçi ve besiciler de örgütlensin, işletmeler kursun, AB fonlarından destekleyelim” dedi.

Et ve süt üreten işletmeler, meyve-sebze üretimi ve pazarlanması, çiftlik faaliyetleri, kırsal turizm, kültür balıkçılığı, su ürünleri,  yerel ürünler ve mikro işletmeciliği gibi sektörlere yatırım yapanlara yatırımın yarısı kadar hibe kredisi verdiklerini söyleyen Asiltürk, “Nevşehir’de şu ana kadar tüm ilçelerimizde girişimcilerimize bilgi verdik. Bunların çoğu gri dönüş yaparaki fonlardan yararlanmak için proje hazırlığına başladı.

Yatırıma başlayanlar işin yarısına geldiğinde bize geliyor. Bu yanlış. Yatırıma başlanmadan önce bize projeyle gelin. Projeniz kabul edilirse 15 bin eurodan 3 milyon euroya kadar hibe kredisinden yararlanın” dedi.

Yurt dışında yaşayan çok sayıda Türk vatandaşı olduğunu, gurbetçilerden çok sayıda insanın ülkesine dönmek istediğini dile getiren Asiltürk, “Avrupa’da yaşayan gurbetçilerimize çağrıda bulunuyorum; Ülkenize gelin et ve süt ürünleri sektörlerine yatırım yapın. Yaptığınız tasarrufları yatırım için değerlendirin, yatırımın yarısını da kurumumuz AB fonlarından hibe olarak karşılasın. Kırsal kesimde yaşayan küçük çiftçi ve besicilere de sesleniyorum; Örgütlenin, projeler hazırlayıp çok ortaklı işletmeler açalım. Bu hibelerden siz de yararlanın. Kurumumuza gelen herkese proje konusunda yardımcı olup, danışmanlık hizmeti veriyoruz” diye konuştu.

Hollanda Nevşehirliler Federasyonu Başkanı Şengezer Kürk'te , FİB Haber Merkezinde bu tesadüfü buluşmanın kendileri için büyük bir şans ve güzel bir tesadüf olduğunu belirterek, iyi olacak hastanın doktor ayağına gelirmiş TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk'e bu açıklayıcı bilgileri için çok teşekkür ediyorum.Eğer müsait bir zamanda bize bir randevu verirseniz Nevşehir'imize yatırım konusunda sizle daha detaylı görüşmek isterim.Hatta gurbette bulunupta memleketinde yatırım düşünen Nevşehirli iş adamlarımızla birlikte sizi Hollanda'ya davet etmek isteriz dedi.

Nevşehir TKDK İl Koordinatörü Murat Asiltürk'te gülümseyerek, Biz Randevulu çalışmıyoruz, mesai saatleri içerisinde kurumumuza ne zaman isterseniz buyrun gelin dilimiz döndüğünce size gerekli bilgileri ben ve uzman arkadaşlarımızla sağlayalım. Yurt dışı konusunda da, Gurbetçilerimize TKDK destekleri hakkında ne zaman arzu ederseniz ekibimizle birlikte gelir doyurucu bir şekilde anlatırız onları bilgilendiririz dedi.

Hollanda Nevşehirliler Federasyonu Başkanı Şengezer Kürk , Nevşehir TKDK İl Koordinatörü Murat Asiltürk'e teşekkür etti.