TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de katıldığı törenle hizmete kazandırılan Askıda Elbise Mağazasının açılışına çok sayıda vatandaş da hazır bulundu.

Nevşehir Sebze Pazarı’ndaki 2 nolu kapı yanındaki alanda hayırseverlerin girişimi ile hizmete açılan mağazanın açılışında konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehirli insanların hayır hizmetlerinde adeta birbirleriyle yarış halinde olmalarını görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi. Ünver, ihtiyaç sahiplerinin hiç çekinmeden buradan diledikleri düzeyde alışveriş yapma imkanı bulacaklarını belirterek “ Alım gücü sınırlı ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz, hiç çekinmeden hayırseverlerimizin yardımları ile oluşturulan bu mağazada  aile efradının giysilerini bir ücret ödemeden temin edebilecekler. Bu bizim kültürümüzde var olan ve yaşayan bir gelenek. Bu yapının bugünlerde de devam etmesini görmek, dünyada öyle inanıyorum ki  bizim insanımıza has bir özellik. Bu mağazanın oluşturulmasına hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan hayırsever kardeşlerime teşekkür ediyorum. Diğer hayırsever kardeşlerimizin de kullanmadıkları veya ihtiyaç sahiplerine bağışlama düşüncesi ile aldıkları giysi, ev eşyası ve ayakkabıları bu merkeze getirerek katkı sağlamalarını istiyorum. Yaptıkları bu anlamlı bağışlar nedeniyle de  hayırseverlerimizden Allah  razı olsun ”dedi.

Mahmut Kemikkıran   Hocaefendi’ nin yaptığı duanın ardından hizmete kazandırılan mağaza da her yaş grubundaki ihtiyaç sahipleri için elbisenin yanı sıra, ayakkabı, oyuncak, kırtasiye ve çeşitli ev eşyaları da bulunuyor.

Askıda Elbise mağazasına katkıda bulunmak isteyen hayırseverler,  Nevşehir Sebze Pazarı 2 nolu kapı yanındaki merkeze,  saat 13.00-17.00 arasında bağışta bulunabilecekler.