NEVŞEHİR(MHA) Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ilimiz genelindeki yardıma muhtaç ailelere ve bakıma muhtaç özürlülere yönelik yardım faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

2011 - 2014 Yılları Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yönelik Sosyal Hizmetler kapsamında 3 bin 416 kişiye 6 milyon TL yardım ödemesi yapıldı. Bakıma Muhtaç Özürlülere Yönelik Sosyal Hizmetler 9 bin 178 kişiye 70 milyon TL özürlü ve evde bakım ücreti ödemesi gerçekleştirildi.

Öte yandan Avanos Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Kuruma bağışlanan arsa üzerinde 60 kapasiteli huzurevi yatırım programına alındı. Yapım ihalesi başladı yaklaşık maliyet hesaplanıyor. 2015 yılı içerisinde yapımına başlanacak. Hacıbektaş Rıfat Kartal Huzurevine bir hayırsever tarafından bağışlanan bina eksiklikleri tamamlanmış olup 2015 tarihinde hizmete girecek.

Bu hizmetin sağlanmasında büyük emekleri olan AK Parti İl Başkanı M.Ali Tanrıver, Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, AK Parti Nevşehir Milletvekillerimiz Erdal Feralan,Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider'e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.