Avanos'un en önemli bir kaç simgesinden birisi olan ve Bahçelievler mahallesini çarşıya bağlayan Asma Köprü ilçeyi ziyaret edenlerin mutlaka uğradığı ve fotoğraf çektirip sallandığı bir seçenek olmaya devam ediyor.

Dışarıdan gelenler için oldukça eğlenceli ve farklı anlar yaşatan Asma Köprü Avanoslu vatandaşlara aynı duyguları artık yaşatmıyor. Özellikle akşam saatlerinde üzerinde biriken kalabalığın köprüyü salıncak gibi sallamaları yerli vatandaşların endişe duymalarına neden oluyor. Köprünün dayanıklılığı ile ilgili olumsuz duyumlar endişeleri daha da arttırıyor. 

Bizleri arayan vatandaşlar köprü üzerinde eskiden olduğu gibi bir görevli bulundurulmasını ve yapılacak anonslarla köprünün üzerinde tehlike yaratacak hareketlerin önüne geçilmesini istiyor.

Vatandaşlar "1973'ten bu yana hizmet veren 173 metre uzunluğundaki Asma Köprü'den (Tahta Köprü ya da Sallanan Köprü) gün içinde bir kaç defa geçmek zorunda olanlarımız var. Geçişlerimiz korku ve ızdıraba dönüşmeye başladı. Yetkililerden içimize su serpecek bir açıklama ve bu bölgeyi çekip çevirecek bir görevli istiyoruz." açıklamasında bulundular.