Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu ile Avanos Belediyesi işbirliğinde “İş Sağlığı Eğitim” çalışmaları yapılıyor.
Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu 4. sınıf hemşirelik bölümü öğrencileri bütün belediye çalışanlarına iş sağlığı anketi düzenledi. Ankette fiziksel, ruhsal ve farkındalık düzeylerini belirlemeye yönelik sorulara cevap vermeleri istendi. Anketler değerlendirildikten sonra belediye çalışanlarına stresle mücadele, düzenli beslenme ve sağlıklı yaşam konularında eğitim verilmeye başlandı.
Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu 4. sınıf hemşirelik bölümü öğrencisi Gizem Erkin; sinevizyon sunumu ile eğitim verdi. Eğitimlere belediye personelleri gruplar halinde katıldı. Karşılıklı diyalog şeklinde gerçekleştirilen eğitimde personelin günlük yaşam alışkanlıklarına ilişkinde değerlendirmelerde bulunuldu. Sağlıklı beslenme, spor ve iletişimin iş ve günlük yaşamdaki kalitenin artırılmasındaki olumlu sonuçlarına vurgu yapıldı.