AVANOS’UN YENI KÖPRÜSÜ VE ÇEVRESI MIMARI PROJE YARIŞMASI JÜRI DEĞERLENDIRME TOPLANTISI                                    

Avanos Köprüsü ve köprü girişlerinin mimari projelerinin elde edilme işi, Avanos Belediye Başkanlığı tarafından "Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği" kuralları içinde serbest, ulusal ve tek kademeli olarak düzenlenen "Avanos'un Yeni Köprüsü ve Çevresi Mimari Proje Yarışması"na teslim edilen projeleri değerlendirmek üzere, danışman jüri üyeleri ve raportörleri bir araya geldi.

Avanos çarşı merkezine ulaşımı ve trafiği rahatlatarak,  kent içi ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla ve önemli ulaşım aksı olan Tarihi Taş Köprünün araç trafiğinden yükünü azaltmak için yarışma yoluyla mimari köprü projesini elde etmeye yönelik yapılan yarışma Türkiye’de bir köprü yarışması olarak ve Kapadokya bölgesinde açılan ilk mimari yarışma olma özelliğiyle de iki alanda özel bir yarışma özelliği taşıyor.

 

Jüri değerlendirme çalışmaları sonucunda dereceye giren projeler, yarışma takvimi çerçevesinde raportörlerin tutanakları ile belediyemiz web sitesinden ilan edilecek ve sergiye çıkartılacak.

 

AVANOS'TAKI İLKÖĞRETIM OKULLARININ EKSIKLERI VE SORUNLARI TESPIT EDILDI                                   

Cuma, 10 Mayıs 2013

Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN, Belediye Başkanı Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ ve Avanos Milli Eğitim Müdürü Muammer ALKAN, İlçemizdeki ilköğretim okullarını ziyaret ettiler.

Ziyarette; okulların eksikleri ve sert zemin çalışmaları ile ilgili talepleri değerlendirildi, Avanos Kaymakamlığı ve Belediye olarak imkânlar dâhilinde nelerin yapılabileceği konusu üzerinde duruldu. İlçemizdeki ilköğretim okullarının ortak sorunları tespit edilerek imkânları dahilinde çalışma programına alınarak ilerleyen günlerde eksikleri giderilecek.